Výsledky mládeže: Penaltové rozstřely a výhra mladších dorostů | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Penaltové rozstřely a výhra mladších dorostů

PRAHA - Mladší dorosty a mladší žáci o víkendu své soupeře zdolali, o osudu ostatních zápasů musely rozhodovat penaltové rozstřely, ve kterých však uspěla jen U15. Nejstarší slávistický dorost zápas proti Bohemians odložil na říjen, ve středu však devatenáctku čeká další kolo, tentokrát na hřišti Meteoru.

U18

Most U19 Slavia  2:2 (4:3 pen.)

Branky Slavie: 55. Herman, 77. Čermák

Sestava Slavie: Lisa – Schulz, Husenský, Hovorka (65. Štochl), Gábor (45. Zajac) – Čapek, Slezák (45. Skuhravý) – Písačka (45. Havlina), Čermák, Vávra (85. Mařík) – Herman

Komentář trenéra Adama Petrouše: První poločas jsme odehráli velmi špatně, se spoustou nepřesností, opakovaly se individuální chyby. Došlo k podcenění a někteří hráči mě zklamali svým přístupem a nasazením. Branky, které jsme obdrželi, hodnotíme jako hloupé. Po vystřídání a rázné domluvě po prvním poločase se naše hra zlepšila a brzy jsme vstřelili kontaktní branku. Po našem tlaku jsme zaslouženě vstřelili vyrovnávací branku na 2:2 a ještě bylo dostatek času na otočení zápasu. Bohužel, naše předfinální část byla naivní a bylo v ní spousta nepřesnosti. Chyběl tam větší klid před šestnáctkou a naopak důraz v pokutovém území. Po remíze následovaly pokutové kopy, které jsme prohráli 4:3.

U17

Slavia U 17 – Mlada Boleslav 3:0 (1:0)

Branky: 7. Krejdl, 54. Havrda, 57. Krejdl

Sestava Slavie: Levíček, Pek (58. Lauricella), Žežulka, Vyskočil (74. Semrád), Pardubský, Král (67. Diviš), Bucha, Souček (6.7 Kaník), Krejdl, Novák (67. Kovařík), Havrda (64. Sodoma)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní zápas s Mladou Boleslaví jsme kvůli počasí odehráli opět na umělce v Edenu a kluci předvedli skvělý výkon. Od začátku až do konce jsme měli zápas pod kontrolou a kluci ukázali velmi kvalitní individuální výkony včetně střídajících hráčů.
Již v 7. minutě jsme se díky individuální akci útočníka Krejdla dostali do zaslouženého vedení. Za první poločas jsme si dokázali vypracovat opět slušnou porci šancí, bohužel jsme byli málo produktivní. Ve druhém poločase jsme gólově udeřili v 54. minutě a 57. minutě brankami Havrdy a Krejdla a zápas zcela ovládli. Kluci dnes předvedli nejlepší podzimní výkon a jsem rád, že se znovu dostávají do herní formy a pohody.
Jen nás stále trápí velké množství neproměněných střeleckých příležitostí, přesto mě dnes znovu potěšila především touha se do zakončení dostávat, což je velmi pozitivní realita. Již ve středu zajíždíme do Plzně a bude velmi důležité tento výkon potvrdit.

U16

SK Slavia Praha U16 - FK Mladá Boleslav U16 1:0 (0:0)

Branka: 66. Suk

Sestava Slavie: Pochylý, Schneider, Mareš, Straka, Bílek (41. Kotěra), Beňo, Havránek, Bielesz (41. Cejnar), Stříbrský (78. Mruvčinský), Laurricella (41. Suk), Petrák (60. Stojka)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Bohužel bylo v tomto zápase k vidění více soubojů a faulů než vydařených fotbalových akcí. Po celý zápas byl k vidění tuhý boj s řadou nepřesností a akcí, které by potěšily oko diváka, bylo opravdu málo. Přesto jsme si během zápasu vytvořili více šancí než soupeř a po krásném centru Havránka rozhodl zápas v 66. minutě v náš prospěch Suk.

U15

Teplice – Slavia 0:1pp (0:0)

Sestava Slavie: Svítil – Bárta, Drozda, Škarda, Vaněk – Pek, Valenta, Nový (60. Ielitro) – David, Hrobník (45. Čejka), Novák (36. Slavata)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Utkání bylo od samého začátku vyrovnané a velice bojovné. Obě mužstva se snažila kombinovat, ale jejich útočná snažení končila před pokutovým územím soupeřů. I tak se ale dalo na co dívat. Několik příležitostí, pološancí a dobře rozehraných akcí skončilo jen těsně před zakončením. Největší šanci v utkání měli hráči Teplic, těsně před koncem utkání z protiútoku minul útočník branku jen o kousek. Protože se nerozhodlo během sedmdesáti minut, šlo se do pokutových kopů. V těch byla Slavie úspěšnější a odvezla si navíc cenný bod za pokutové kopy.

U14

FK Teplice Slavia 3:2pp

Branky: 2 Kubiš

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Další utkání jsme sehráli v Teplicích, kde jsme se chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Vzhledem k počasí nás čekal těžký terén, který sliboval náročné utkání se spousty osobních soubojů. Do utkání jsme vstoupili dobře a vytvořili si slibné příležitosti, avšak bez brankového efektu. Největší šanci měli hosté, kdy po rychlé akci ze strany zakončil domácí útočník do tyče. Poté jsme převzali iniciativu a do poločasu měli několik šancí, ale ujala se pouze jedna. Po krásné individuální akci Zeronika skóroval Kubiš.
V druhé půli nás soupeř zatlačil, nedařila se nám kombinace, což vyústilo v hrubou chybu v defenzívě a vyrovnání na 1:1. Obdržená branka zapříčinila krátkou pasáž, kdy v naší hře panoval chaos, a Teplice zahodily další velkou příležitost. Poté už jsme na hřišti dominovali a hrozili opět z křídelních prostorů, kde se prosazoval aktivně hrající Zeronik, po jehož další akci opět zakončil Kubiš a poslal nás se štěstím do vedení. Chvíli před koncem jsme měli další loženou příležitost, kterou jsme nepochopitelně zahodili, a soupeř ihned z protiútoku trestal. Po trestuhodné hrubce našich stoperů domácí vyrovnali a lépe zvládli i penaltový rozstřel. V poslední době se nám nedaří hra ve středu hřiště, vázne nám kombinace a na vstřelenou branku potřebujeme spoustu šancí. Soupeři však branky darujeme zadarmo, a proto nedokážeme utkání dotáhnout do vítězného konce.

U13

Slavia Tempo Praha 14:3 (5:1)

Branky Slavie:
3 Kopáček, 2 Toula, 2 Kulhavý, Leitl, Starý, Křišťan, Hrubeš, Štětka, Podrápský, Matys

Komentář trenéra Martina Hladíka:
V tomto zápase jsme si proti houževnatě bránícímu soupeři vyzkoušeli hru do plných, kdy se soupeř soustředil především na bránění vlastní poloviny hřiště a snažil se prostor před svou brankou co nejvíce zahustit, což se mu často úspěšně dařilo. Přesto jsme dokázali tento blok několikrát překonat a zaslouženě tento zápas vyhráli.

U12

Slavia U12 Tempo U12 9:3

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články