Výsledky mládeže: Devatenáctka podlehla Jihlavě, U11 se staršího soupeře nezalekla | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka podlehla Jihlavě, U11 se staršího soupeře nezalekla

PRAHA - Nejstaršímu dorostu se v Jihlavě právě nedařilo a svou reputaci si může v následujícím kola napravit v derby se Spartou. Protože se třináctka účastnila turnaje Premier Cup, nastoupili proti svým soupeřům v mladších žácích o rok mladší týmy. U11 v premiéře proti staršímu soupeři z Táborska nervozita rozhodně nesvazovala a nastřílela mu 18 branek.

U19

Jihlava – Slavia 4:1 (1:1)

Branky Slavie: 1. 48. 68. 72. soupeř – 10. Kocourek.

Sestava Slavie: Otahal – Gilian (56. Pelyak), Broukal,Routek, Doležal (68. Ščuka, 82. Tichý) – Vavrouš – Veselý (62. Badocha), Kocourek, Pecháček (78. Heřman), Písačka – Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky: Paradoxně byl zápas s Jihlavou naším herně nejpovedenějším utkáním během probíhající sezóny. Ve hře naši kluci zcela dominovali, nastřelili 4 břevna, dvě tyče a měli dalších 5 vyložených příležitostí. Soupeř vystřelil pětkrát na naši branku a vstřelil 4 góly, z toho dva po standardce a dva po našem zbytečném nedůrazu v obranném pokutovém území. Fotbal se ale hraje na góly, a tak je třeba se ze zbytečných chyb poučit, hodně šťastnému soupeři poblahopřát a na kvalitní herní projev hlavně navázat v nejbližších zápasech.

U18

Táborsko – Slavia 2:3 (2:2)

Branky Slavie: 3. Čermák, 12. Havlina, 50. Čapek

Sestava Slavie: Toman – Schulz, Husenský, Pešek, Mařík (45. Ģábor) – Čapek, Slezák (74. Skuhravý) – Vávra, Čermák, Havlina (78. Tevák) – Heřman (65. Štochl)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Dnešní zápas jsme začali ve velkém stylu, soupeře jsme v prvních minutách nepustili soupeře před naši branku. V 15. minutě jsme po krásných akcích vedli už 2:0. První branka padla po krásném centru Schulze a hlavou rozvlnil síť Marcel Čermák. Druhá branka byla opravdu krásná, Slezák vysunul kolmicí ke skórování Havlinu, který podél brankáře zvýšil na 2:0. Tím si kluci mysleli, že zápas už je rozhodnutý. Ještě měl následně velkou šanci Čapek, ale brankáře soupeře neprostřelil.
Pak jsme vyklidili pole a dovolili soupeři, aby po naší chybě skóroval, a před přestávkou jsme dostali zaslouženě branku na 2:2. Po domluvě jsme začali druhý poločas zase tlakem, vytvořili si spoustu šancí a ve 49. minutě jsme kopali penaltu po faulu na Vávru. Schulz penaltu neproměnil, ale přesto jsme hráli aktivně a v 50. minutě jsme po krásné přihrávce Heřmana vstřelili vítěznou branku, jmenovitě zakončoval Čapek.

U15

Příbram – Slavia 2:0 (0:0)

Sestava Slavie: Svítil – Ielitro (36. Vaněk), Škarda, Drozda, Slavata – Pek, Novák (48. Nový), Valenta – Peričevič, Hrobník (58. Šimůnek), David

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Proti velice kvalitnímu soupeři jsme odehráli velmi bojovné a upracované utkání. I přes to, že byl soupeř důraznější a rychlejší, dokázali jsme mu velmi dobře a dlouho čelit. Bohužel se nám nepodařilo uhlídat standardní situace a to nás stálo lepší výsledek. Je potřeba uznat kvalitu soupeře a jeho sílu. I když jsme byli po většinu utkání v defenzivním postavení, tak jsme si dokázali vytvořit několik příležitostí. Z toho je potřeba vycházet a odrazit se do dalšího tréninku a utkání.

U14

Příbram – Slavia 1:2pp

Branka Slavie:
Vít

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Anglický týden jsme zakončili na půdě soupeře, který doposud neztratil v soutěži ani bod. Proto jsme očekávali náročné utkání plné osobních soubojů. Velkým zklamáním pro nás byla skutečnost, že ačkoliv panovalo celý týden slunečné počasí, sehráli jsme v příbramském areálu, kde jsou dvě travnaté plochy, náš duel na umělém povrchu. Příbram nás nepřekvapila svým stylem hry a ihned od začátku hrála dlouhé nakopávané míče, které pronásledovali vždy výborně fyzicky vybavení hráči soupeře. To nám způsobovalo značné problémy a Příbram si vytvořila hned na začátku několik slibných šancí.

Po chvíli se kluci osmělili a začali hrát svoji kombinační hru, což přineslo hned několik vyložených příležitostí. Soupeř ovšem dvakrát dokázal míč vykopnout z brankové čáry, poté ho zachránila jednou tyč a následně břevno. Ve chvíli, kdy jsme měli utkání pod kontrolou, přišly dvě pohromy za sebou. Nejprve chyba na středu hřiště, která vyústila v rychlý protiútok soupeře, který jsme hasili na poslední chvíli. Rozhodčí nařídil za obranný zákrok přísnou penaltu a soupeř se dostal do vedení. Za dalších pár minut jsme hrubou nedisciplinovaností obdrželi červenou kartu a od 30. minuty jsme dohrávali v deseti hráčích.

Ve druhém poločase jsme se snažili situaci uklidnit, zariskovali jsme hrou na tři obránce, což ve finále přineslo ovoce. Na začátku druhé půle soupeř zahrozil z dvou protiútoků, avšak výborně chytající Jaroš uhájil náš tým od inkasované branky. Poté přišel další sporný zákrok v našem pokutovém území a rozhodčí si byl opět jist pokutovým kopem. Soupeř však přestřelil, což byla zlomová situace v zápase. Kluci převzali iniciativu a začali Příbram přehrávat kombinační hrou ve středu hřiště. 15 minut před koncem jsme se po krásné akci dočkali tíženého vyrovnání. Soupeř odešel fyzicky a my mohli utkání zvrátit, ale neproměnili jsme velké šance a zápas dospěl až do pokutových kopů. Zde vynikl brankář Jaroš, naši střelci byli bezchybní a tak jsme si odvezli cenné dva body. V tomto zápase kluci prokázali obrovský charakter a především za druhý poločas si zaslouží velké uznání.

U12

Slavia – Táborsko U13 5:12 (2:6)

Branky Slavie:
2 Kordiak, Konig, Veliký, Šimoník

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V sobotu jsme sehráli zápas proti soupeři, který byl o rok starší a měl nesporně svoji fotbalovou kvalitu. My jsme moc rádi, že více jak polovina našich hráčů se soupeřům vyrovnala, ba dokonce je přehrála, ale při rozdělení do dvou sedmiček to stále nestačí. Někteří naši hráči mají velký fyzický deficit a na tom ještě musíme pracovat. Soupeři samozřejmě gratulujeme k vítězství.

U11

Slavia – Táborsko U12 18:1

Branky Slavie: 2 Krstevski, 2 Moravec, Toula, 3 Růžička, 4 Novák, Řeřicha, Sládek, Labík, 2 Tischler, Beran.

Komentář trenéra Michala Nováka: Premiérové mistrovské utkání v počtu hráčů 7+1 jsme odehráli na konci září s o rok starším týmem Táborska. Kluci si v letošní sezóně budou pomalu zvykat na větší počet hráčů na hřišti i třikrát větší hrací plochu, než na které hrají doposud. Každopádně výběr hráčů je uvažován s výhledem do dalších let, nikoliv pro aktuální potřebu, kdy na hřištích menších rozměrů má navrch síla, jednoduchost a účelnost, a již nyní jsou v tomto duchu patrné rozdíly vzhledem k soupeřům (resp. jejich výběru hráčů). Schopnostem našich hráčů přizpůsobujeme i rozestavení a po osvojení několika prvků a principů hry na větším hřišti (někomu se to daří lépe, někomu pomaleji) využijí kluci své schopnosti naplno.

Všichni si zaslouží pochvalu za předvedené výkony i reprezentaci klubu. Stejně tak chválíme soupeře, který se za jakéhokoliv stavu snažil hrát bez zbytečných nákopů a přehnané agresivity vůči mladším a působil fotbalově.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články