Výsledky mládeže: Devatenáctka otočila utkání se Zlínem | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka otočila utkání se Zlínem

PRAHA - Zatímco se starším dorostů dařilo a na domácí půdě získaly po třech bodech, mladší dorosty odešly z derby poraženy. V žákovských kategoriích se sešívaným daří a i tentokrát naplno bodovaly všechny týmy.

U19

SK Slavia Praha – FC Fastav Zlín 2:1 (0:1)

Branky:
75. Kuchta Jan, 90. Čermák Marcel – 27. Nečas Martin 

Sestava: Přibyl - Schulz, Žežulka, Stropek, Pardubský - Souček, Lauricella (59. Čermák) - Veselý (82. Franc), Badocha, Kovařík (70. Heřman) - Kuchta

Komentář trenéra Michala Petrouše: Utkání, v němž jsme měli nespočet vyložených šancí, se pro nás opět nevyvíjelo dobře. Po úvodní čtvrthodině předvedl Zlín rychlou akci po naší pravé straně, kdy jsme nechali soupeři až moc prostoru a ten toho dokázal využít ke vstřelení branky. I přesto, že jsme si dokázali vytvořit několik slibných šancí, tak jsme v prvním poločase nedokázali výborného zlínského gólmana prostřelit.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním výsledek otočit ve svůj prospěch. Šance opět přicházely, ale stále se nedařilo je proměňovat. Až na začátku poslední čtvrthodiny jsme se po naší levé straně dostali k centru, který našel na přední tyči Honzu Kuchtu a ten konečně prolomil v tomto utkání střeleckou smůlu a vyrovnal na 1:1. Hráči jakoby byli po vstřelení vyrovnávací branky politi živou vodou, a to vyústilo ke vstřelení vítězné branky, kdy autorem byl Marcel Čermák, který usměrnil po sklepnutí míč k levé tyči.

Na mužstvu je velice pozitivní to, že i když prohrává, tak dokáže utkání zvrátit ve svůj prospěch. A to by hráče mělo nabít pozitivní energií a vírou, který by je měla dovést k vítězstvím v dalších zápasech. Věřím, že v činnostech, ve kterých mužstvo mělo určitě problémy, se bude nadále zlepšovat a potvrzovat to v následujících utkáních.

U18

SK Slavia Praha – FK Varnsdorf 4:1 (2:1)

Branky Slavie:
Melíšek, Zeman, Vyskočil, Stehno

Sestava: Kafka – Diviš (60. Zlámal), Mařík, Vyskočil, Franc – Buneš, Stehno – Melíšek, Zeman (57. Tichý), Novák – Semrád (45. Vejvar)

Komentář trenéra Adama Petrouše: Přijel k nám papírové nejslabší tým ligy, ale vůbec to tak na hřišti nevypadalo a je překvapením, kde se Varnsdorf nachází. Zápas se mi nehodnotí vůbec dobře, protože naše mužstvo podalo jeden z nejhorších výkonů, co jsme předvedli. Spousta nepřesnosti, taktické chyby a trestuhodné zahazování šancí. Za stavu 2:1 soupeř nevyužil slibné šance. Klid o výsledku přišel po naši standardní situaci, kdy Vyskočil hlavou přidal uklidňující branku na 3:1. Varnsdorf mě překvapil, snažili se hrát po zemi a je vidět, že u mužstva působí kvalitní trenér se zkušenostmi z ligy pan Macháček. Přeji Varnsdorfu, ať se chytí výsledkově a dostanou se ze spodních řad.

U17

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 3:0 (1:0)

Sestava: Pochylý (41. Radimský), Cejnar (65. Bílek), Straka, Mareš, Kotěra, Beňo, Havránek (64 Petrák), Bielesz (75. Douděra), Sodoma (75. Plucha), Lauricella M., Stříbrský (58. Suk)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní derby na Spartě se odehrávalo podle očekávaného scénáře, kdy se hrál vyrovnaný fotbal a hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou. My jsme se snažili volit častěji v přechodové fázi hru po zemi a hrát kombinačněji. Soupeř vsadil spíše na kompaktní obranu a dlouhé nakopávané míče na útočníka Drchala. Naše snaha o rozehrávku od gólmana po zemi přes obránce do útoku se nám bohužel nevyplatila ve 26. minutě, kdy Sparta efektivně využila sérii několika našich chyb a dostala se do vedení. Naše hra kombinačně nebyla špatná, bohužel jsme ve finální fázi hry byli bojácní, nepřesní a málo nebezpeční. Sparta vystřelila za první poločas pouze jednou do prostoru naší branky a to jim stačilo po první půli na vedené.

Do druhého poločasu jsme chtěli zlepšit především naší předfinální a finální fázi hry a hrát více po stranách. Cílem bylo dostat více míčů do pokutového území soupeře. Hned v úvodu druhého poločasu jsme sehráli rychlou kombinační hru, na jejímž konci byl útočník Lauricella, bohužel v zakončení selhal.

Sparta začala být lepším týmem, její hráči byli aktivnější a agresivnější při startech na míč, ale i v osobních soubojích. Přesto jsme se rozhodli v závěru utkání změnit rozestavení na 3 obránce vzadu a domácí toho v 69. minutě dokonale využili svojí druhou brankou. V 73. minutě pak Sparta uzavřela skóre zápasu na 3:0 pro domácí tým.

Spartě gratuluji k dnešnímu zaslouženému vítězství, protože byla efektivnějším týmem a dokonale využila našich chyb v defenzívě. Jsme týmem, který nastřílel nejvíce branek v soutěži a prezentujeme se ofenzivním a gólovým fotbalem. Dnes nám však domácí nic z hlediska naší ofenzívy nedovolili, a tak je vítězství Sparty zasloužené. Pro nás je to vůbec první porážka v soutěži a já pevně věřím, že bude pro nás tím správným impulzem do 3 posledních podzimních kol. Kluci, hlavu vzhůru a vždycky jsme s vámi!

U16

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 2:0 (0:0)

Branky:
51. Hezoučký, 75. Kutina

Sparta: Adámek – Kutina, Alexandr (75. Peřina), Fišl, Konopásek, Ambler, Šimáček, Hezoučký (66. Majka), Slanina (41. Šnajdr), Kováč, Hucek (41. Patrák)

Slavia: Svítil – Slavata (2. Mach, 67. Ielitro), Valenta, Macháček, Škarda (67. Vostál), Drozda, Pek, Vaněk (55. Nový), David, Hönig, Michovský

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Pohledné i fotbalově vysoce kvalitní utkání, pravé derby, plně v duchu fair play. Velice vyrovnaný zápas. Soupeř dosáhl obě branky za výrazné podpory štěstíčka, ovšem, jak se říká, přeje připraveným. A tím soupeř byl a velice dobře. Naše mužstvo odehrálo utkání na hranici momentálních herních i pohybových dovedností, za což zaslouží pochvalu. I když konečným rezultátem byla prohra, určitě se vztyčenou hlavou a pozitivním výhledem do budoucna.

U15

SK Slavia Praha – FK Teplice 2:0 (0:0)

Branky: 2x Krobot

Sestava: Jaroš – Stárek, Vlček, Bárta, Eichler – Vít, Blažíček, Žambůrek (36. Kubiš) – Zeronik (66. Havlíček), Krobot, Hošek (52. Martinec)

Komentář trenéra Petra Karocha: Hráli jsme se třetím týmem naší tabulky. Úvod zápasu jsme byli hodně aktivní, patnáct minut jsme soupeře nepustli z vlastní poloviny hřiště. Do koncovky jsme se ale téměř nedostali. Postupně se hra vyrovnala díky velkému množství faulů, kterými Teplice ničily naši herní převahu a kouskovali hru. V podobném duchu se hrálo i po přestávce. Postupem času jsme se začali dostávat i do zakončení, ve kterém byl dvakrát úspěšný Láďa Krobot. Slušně nám fungovala defenzivní činnost po celý zápas. Soupeři jsme povolili pouze jeden přímý kop.

U14

SK Slavia Praha Teplice 10:0 (4:0)

Branky: 3., 21. a 31. Toula, 35. Garagič, 39. Matys, 53. a 60. Kopáček, 65. Janovský, 67. Hroník a 70. Sirotník

Sestava:
Surovčík, Garagič (45. Podrápský), Hájek (36. Chalupa), Štětka, Leitl (36. Šmíd), Kopáček, Křišťan, Hroník (68. Sirotník), Starý (36. Janovský), Matys (45. Hrubeš), Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka: Zápas se nám, především co se týká koncovky a zakončení, velmi podařil. Velmi nám pomohla první brzká branka, po které jsme se uklidnili a zápas od té doby kontrolovali. Postupně jsme si vytvářeli další šance, které se nám dařilo postupně proměňovat. I přes občasné zbytečné ztráty míče a špatné řešení herních situací můžeme být se zápasem spokojeni a jsem rád, že tempo zápasu neopadlo ani ve druhém poločase při prostřídání hráčů.

U13

Povltavská fotbalová akademie – SK Slavia Praha 1:20

Branky:
Kabongo 4, Náprstek 2, Herink 2, Ling 2, Švach 2, Prebsl 2, Behenský, Višinský, Ivoševič, Alijagič, Veliký, Šmicer

Sestava: Dvořák – Prebsl, Konig, Herink, Langhamer, Švach, Hladký, Šimoník, Alijagič, Veliký, Šmicer, Ivoševič
Strnad – Behenský, Brejcha, Snětivý, Višinský, Náprstek, Kabongo, Ling, Žiga, Manas, Kordiak

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Opět utkání, které mělo jednostranný průběh a o větší počet branek nás připravila jednak naše nepřesnost ve finální fázi a hlavně mokrý a blátivý terén.

U12

Povltavská fotbalová akademie – SK Slavia Praha 0:24 (0:15)

Branky:
Motyčka 3, Sládek 3, Novák 3, Beneš 2, Měkota 2, Trédl 2, Růžička 2, Řeřicha 2, Vinš, Fatrdle, Tischler, Čížek, Dunda

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Utkání mělo od začátku jednoznačný průběh. Hrálo se prakticky na jednu branku a bylo otázkou, kolikrát se nám na těžkém terénu podaří skórovat. První poločas jsme předvedli kvalitnější výkon, v druhé části jsme chtěli hrát moc na sebe a situace jsme řešili velkým počtem doteků. Také se nám již nedařilo v zakončení. Přesto jsme sehráli celkem pohledné utkání. Jedinou nebezpečnou situaci soupeře vyřešil výborným zákrokem brankář Slavata. Stále se trápíme v koncovce, na čemž je neustále potřeba pracovat.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články