Výsledky mládeže: Devatenáctka dál bojuje | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Devatenáctka dál bojuje

PRAHA - Devatenáctka prožívá napínavý závěr soutěže a bojuje o udržení v 1. lize staršího dorostu. U17 zvítězila ve vršovickém derby a slávisté kategorie U6 si o víkendu užili soustředění plné zajímavých aktivit.

U19

Zlín – SK Slavia Praha 1:0 (1:0)

Sestava:
Lisa – Holík, Král, Vyskočil, Pek – Krejdl (63. Vejva), A. Lauricella (63. Žežulka), Bucha (82. Heřman), Čermák, Veselý (89. M. Lauricella) – Badocha

Hodnocení asistenta trenéra Jana Bauera: V úvodu utkání jsme v šesté minutě obdrželi branku po námi zbrkle rozehrané standardní situaci na polovině hřiště, z čehož vzešel rychlý protiútok soupeře po pravé straně s následným centrem do pokutového území. Ve zbylém čase prvního poločasu jsme měli čtyři brankové příležitosti, z toho dvakrát po průnikových přihrávkách jsme šli relativně sami ze strany na brankáře, ale neproměnili jsme.

Do druhého poločasu jsme nastoupili ve stejném složení. Kolem šedesáté minuty jsme se snažili oživit hru dvojím střídáním. Drželi jsme míč více na kopačkách. Kolem sedmdesáté minuty přišla velká šance z hranice malého vápna, kdy jsme centrovaný míč usměrnili jen nad břevno branky soupeře. Následně jsme zahrávali několik rohových kopů po sobě.

Kolem 75. minuty jsme změnili rozestavení na 3–5–2, abychom zvýšili tlak na soupeře. Zlín jsme přehrávali v křídelních prostorech, ale bez brankového vyjádření. Naopak soupeř dvakrát využil rychlý protiútok do naší tříčlenné obrany, kde se jim podařilo dvakrát nebezpečně zahrozit, ale brankář Lisa náš tým podržel. Odehráli jsme utkání, ve kterém jsme brzo inkasovali po naší chybě a ve kterém jsme nevyužili brankových příležitostí.

U18

SK Slavia Praha – FK Kolín 8:0 (5:0)

U17

Bohemians 1905 – SK Slavia Praha 0:3

Branky:
55. Macháček, 57. Navrátil, 78. Havránek

Sestava: Radimský – Stojka (67. Drozda), Schneider, Macháček, Kotěra, Straka, Havránek, Douděra, Stříbrský (23. Plucha), Navrátil, Suk

Hodnocení trenéra Miroslava Jíry:
Další mistrovské utkání jsme sehráli na hřišti Loko Vršovice s týmem Bohemians 1905. První poločas byl velmi vyrovnaný a oba týmy neměly příliš střeleckých příležitostí. Když už k nějaké šanci došlo, tak byli oba brankáři v brance pozorní a střelecké příležitosti zneškodnili. Do druhého poločasu jsme vstoupili s určitými pokyny, které jsme klukům předali v poločasové přestávce, a nutno říci, že kluci zareagovali velmi dobře. Naše záložní řada se zlepšila a lépe jsme kombinovali. V 55 minutě rozjel útočnou akci stoper Macháček a po skvělé přihrávce od Pluchy nakonec sám zakončil. O dvě minuty později se trefil útočník Navrátil a vedli jsme již 2:0. V závěru pak upravil konečné skóre pro hosty z Edenu záložník Havránek. Kluky bych chtěl strašně moc pochválit za skvělý přístup k zápasu a zejména ve druhém poločase předvedli kvalitní a produktivní hru, která znamenala naše zasloužené vítězství. Vršovické derby je naše!

U16

Bohemians 1905 – SK Slavia Praha 3:1 (2:1)

Branka Slavie:
39. Azilinon

Sestava: Vondráček – Hrubý Šimon, Krupička, Valenta (41. Mach), Ielitro – Vaněk, Pek, Drozda, Janoušek (76. Macháček) – Azilinon, Hrubý P. (41. Nový)

Hodnocení trenéra Ľudovíta Szekerese: Vršovické derby v prvním poločase patřilo bojovným klokanům, kteří využili naši pasivitu a vybojovali si dvoubrankový náskok. Druhý poločas jsme odehráli aktivně i kombinačně přesněji, ovšem bez kvality v koncovce.

U15

Teplice – SK Slavia Praha 3:6 (3:2)

U14

Teplice – SK Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka:
15. Kopáček

Sestava: Sirotník – Chalupa (50. Garagič), Štětka, Hájek, Leitl (36. Podrápský), Křišťan, Kopáček, Hrubeš (36. Veliký), Matys (50. Janovský), Starý, Toula

Hodnocení trenéra Martin Hladíka: Sehráli jsme velmi těžký zápas proti velmi nepříjemnému soupeři, který nic nevypustil a hrál od začátku do konce na hranici svých možností. Tentokrát se nám nedařila kombinační hra, dělali jsme celou řadu nepřesností a naše hra postrádala plynulost a lehkost. Přesto jsme se po krásné akci po ose Starý – Kopáček ujali vedení, které jsme i přes šance soupeře dokázali udržet. Tentokrát jsme nebyli efektivní v zakončení ani my, když jsme celou řadu vyložených šancí nedokázali proměnit.

U13

České Budějovice – SK Slavia Praha 6:10

Branky Slavie:
3x Náprstek, 3x Šmicer, 2x Brejcha, Kabongo, Višinský

Sestava:
Šmerda – Řečník, Behenský, Snětivý, Višinský, Náprstek, Kabongo, Brejcha, Mundl
Dvořák – Strnad, Prebsl, Konig, Manas, Šmicer, Vána, Šimoník, Herink, Kordiak

Hodnocení trenéra Pavla Vyhnala: Už ve druhém zápase po sobě, jsme v prvním poločase soupeři nabídli přijatelné skóre, které jen odráží nespočet individuálních chyb jednotlivců. Nechci jmenovat, ale branky, které dostáváme, se řadí do kolonky hloupé. Druhý poločas se zlepšil a opět začal festival neproměněných šancí. Po náročném víkendu jsme rádi, že jsme nakonec zápas v pohodě zvládli.

U12

České Budějovice – SK Slavia Praha 5:9

Branky Slavie:
2x Růžička, 2x Mazánek, Beran, Motyčka, Sládek, Beneš, Řeřicha

Sestava:
Brejcha – Krstevski, Sládek, Labík – Gothard – Řeřicha, Beneš, Měkota (Fatrdle)
Slavata – Motyčka, Trédl, Dunda – Novák – Růžička, Beran, Tischler (Mazánek)


Hodnocení trenéra Ondřeje Jury: Utkání za velmi silného větru jsme začali opět tlakem na soupeřově polovině, nedokázali jsme si ovšem poradit se zahuštěným prostorem ve vápně domácích a nepodařilo se nám vstřelit branku. Bohužel první pobyt domácích na naší polovině skončil brankou a na obou hřištích jsme prohrávali. Do poločasu se nám podařilo vyrovnat, ale ve hře se objevovalo velké množství nepřesností. V druhém dějství na jedné polovině pokračovalo velké trápení, druhá parta již dostala utkání pod kontrolu. Na jedné straně jsme naprosto propadli v bránění a prakticky každý protiútok domácích skončil brankou nebo vyloženou příležitostí. Zápas se nám na jedné polovině vůbec nevydařil a tak z jihu Čech odjíždíme po výkonnostní stránce zklamaní.

U6

Hodnocení trenéra Aleše Presla: O minulém víkendu si U6 vyzkoušela větší tréninkovou zátěž. Od pátku 13. 5. do neděle 15. 5. jsme měli mini soustředění v Edenu. Hráči od rána absolvovali klasické i netradiční tréninkové jednotky. Sobotní den vyvrcholil vyváděním hráčů na ligový zápas s Plzní a samozřejmě focením a slavením s týmem žen, který vyhrál ženskou ligu. Neděle začala ve formě beach fotbalu a atletickými závody. Odpoledne jsme vyzvali k přátelskému zápasu tým Březiněvsi. Kluci si zahráli 3:3, 2:2 a 4:1. V závěru se projevila únava u našich hráčů. Tým Březiněvsi byl kvalitní soupeř. Celé soustředění kluci zvládli velmi dobře. Rodiče připravili velké množství výborných pokrmů, abychom mohli neustále doplňovat energii a trénovat na 100%.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články