Vydřená vítězství nás posouvají dál, chválí si trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Vydřená vítězství nás posouvají dál, chválí si trenér Šilhavý

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia v závěru 20. kola strhla vítězství na svou stranu. Trenér Šilhavý má radost, že jeho kádr je schopný tři body vydřít i v upracovaném zápase. „Výkonnostně stoupáme nahoru, věříme tomu, že gól dáme, a nakonec ho dáme,“ pochvaluje si.
Slavia vybojovala proti Teplicím tři body. „Bylo to nesmírně těžké utkání, asi nejtěžší, co jsme doma odehráli. Teplice přijely dobře připravené, nám utekl začátek zápasu. Soupeř hrál jednoduše nahoru v rychlosti, v pohybu. Pak jsme vstřelili branku, šli jsme do dovedení, ale neuhlídali jsme to a Teplice zaslouženě srovnaly,“ hodnotil trenér Jaroslav Šilhavý úvod zápasu.

Proti Teplicím opět vyslal do zápasu sestavu se dvěma útočníky. „Chtěli jsme vytvořit na soupeře tlak. Nechtěli jsme přehrávat rozehrávku ale hrát do útočníků, proto jsme hráli na dva. Je to jednodušší způsob, ale v úvodu nám to moc nevyšlo. Teplice byly pohyblivé, hrály dobře nahoru,“ chválil soupeře.

Jeho tým se pak zkoncentroval. „Tlak začínal sílit, šance Mešanoviče a Škody volala po gólu. Když pominu ohromnou šanci, co Teplice nedaly, což byl zlomový moment, i přesto si myslím, že bychom druhou branku dali. Tlak sílil a za výkon ve druhé půli jsme si gól zasloužili,“ dodal trenér.

Vítězství v upracovaném utkání je velmi cenné. „Takovéto zápasy nás posouvají. Pro kluky je příjemnější, že to dotlačili v závěru. Patří jim velký dík, takové vítězství je skoro cennější než 8:1, bylo to vydřené. Vnímal jsem na hráčích, že tlačí, hecují se navzájem. V závěru utkání tam lítal centr za centrem, zahrávali jsme standardky, rohy, byli jsme připraveni. Druhému gólu jsme přispěli tlakem a povedeným centrem Sýkory,“ pokračoval v komentování zápasu.

Slavia potvrdila čtyřbodový náskok na první příčce. „Nechceme uhýbat z cesty za titulem, může se o něm mluvit, ale pořád je ve hře třicet bodů. Máme to ve svých rukou a tým si to plně uvědomuje. Vidí to, slyší. Když pak sedí pod Tribunou Sever při děkovačce, jde mráz po zádech. Udělali jsme za dobu ve Slavii kus práce, a to nejen při změně kádru ale i při změně herního projevu. Věřím, že to bude pokračovat a dotáhneme minimálně poháry, v nichž budeme silným týmem. Výkonnostně stoupáme nahoru, věříme tomu, že gól dáme, a nakonec ho dáme,“ chválil sílu týmu.

Červenobílí už v Edenu rok a půl v lize neprohráli. „První zápasy nebyly jednoznačné, vždy jsme to nějak udolali. Nehrajeme doma úplně dobře, ale pomáhá nám touha a nadšení, že to zlomíme. Věřím tomu, že to posuneme a budeme vytvářet tlak od začátku zápasu,“ říká trenér. Týmu navíc pomáhá útočit na kotel. „Hodně tomu pomohou nadšení diváci, kteří vás povzbuzují. Hráč do těch soubojů jde odvážně, z posledních sil se vybičuje,“ vysvětlil trenér.

Do hry šli ve druhém poločase tři ofenzivní hráči. „Všechny tři musím pochválit, hlavně Mick přinesl oživení. Tak by to mělo být.“ Gólový centr pak vyslal Jan Sýkora. „V první půli taky chtěl, byl aktivní, ale nedařilo se mu, jak by si představoval. Ve druhém poločase byl se stoupajícím tlakem hodně znát. Jeho centr zase rozhodl o vítězství, takže bude pochválen,“ prozradil trenér.

Po zápase v Liberci se blíží reprezentační přestávka. „Je to složitější, protože nás tu zůstane deset jedenáct, hráči se vrátí různě, není to ideální, ale nic s tím neuděláme. Musíme doufat, že se nezraní a budou dobře trénovat,“ zakončil tiskovou konferenci trenér Šilhavý.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články