Víkendové výsledky dorosteneckých týmů | SK Slavia Praha
Více

Víkendové výsledky dorosteneckých týmů

První soutěžní utkání jarní části čekala na týmy U19 a U17, na Xaverově přivítali sešívaní Slovácko. Naopak týmy U18 a U16 musely ke svým duelům cestovat do Brna, oba celky však na Moravě své utkání zvládly vítězně.

U19: Velká herní převaha branku nepřinesla

V prvním poločase se hrálo převážně na polovině Slovácka, sešívaní svého soupeře do vážnější šance nepustili. První zajímavou střeleckou pozici měl David Beňo, jeho zakončení ve vápně ale obrana zblokovala. V 19. minutě hlavičkoval po centru Jana Havránka na zadní tyči Jiří Janoušek, míč těsně minul levou tyč branky hostů.

O minut později byla Slavia blízko gólů. Na pravé straně zakombinovali Karel Schneider a Jiří Janoušek, první jmenovaný pronikl do vápna a přihrával před branku, jeho přihrávku srazil obránce hostů směrem na bránu Slovácka, brankář hostů ale v poslední chvíli míč vytáhl na roh. Ve 28. minutě měla Slavia velkou šanci, po standardní situaci hostů následoval rychlý brejk, sám na branku se po přihrávce Matěje Valenty řítil David Beňo, své zakončení ale nasměroval těsně mimo.

V další velké šanci byl po akci Jiřího Janouška opět David Beňo, který ale z malého vápna zakončoval vedle, nabízela se však také varianta přihrávky před odkrytou branku na Jana Havránka. V závěru poločasu vyslal na pravé straně Matěj Valenta Jiřího Janouška, na jehož ostrý přízemní centr útočící hráči jen těsně nedosáhli.

Ve druhém poločase pokračoval velký tlak Slavie. Tomáš Vlček našel krásnou dlouhou přihrávkou za obranu rozběhnutého Michaela Azilinona, jeho zakončení nohou vyrazil brankář Holeček. Po další přihrávce před branku z nohy Jiřího Janouška zakončoval Michael Azilinon vedle, stejně tak připravil Jiří Janoušek šanci pro Jana Havránka, ten se tlačil k zakončení hlavou, brankou to ale neskončilo.

Tlak sešívaných neustával. Jedny z největších šancí zápasů přišly paradoxně během pár okamžiků. Nejprve se po centru Karla Schneidera dobře dostal do zakončení Ladislav Krobot, jeho hlavičku pohotovým zákrokem vytáhl brankář, k odraženému míči se dostal Jan Havránek, z těžkého úhlu trefil tyč, následně se k němu míč vrátil, předložil ho na malé vápno k Michaelu Azilinonovi, který ale trefil pouze břevno branky.

Do vedení však šli z ojedinělé akce hosté, dlouhý odkop si našel Michal Kohút, zasekávačkou si připravil míč na střelu a zakončil k zadní tyči. Sešívaní se v závěru snažili o vyrovnání, ale gólu se nedočkali.

I přes výraznou herní převahu tým U19 podlehl Slovácku 0:1. Další zápas dorostenecké ligy hrají dorostenci v sobotu 3.3. od 11:00 v Příbrami.

SK Slavia Praha U19 - 1. FC Slovácko U19 0:1 (0:0)
Branky: 84. Kohút
Sestava: Markovič - Schneider (89. Zinhasovič), Drozda, Vlček, Kosek - Beňo (65. Krobot), Macháček, Valenta - Janoušek (79. Petrák), Azilinon, Havránek

U18: V přípravě výhra v Brně

Zbrojovka Brno U18 - SK Slavia Praha U18 2:4 (1:2)
Branky: Zinhasovič, Bejbl, Krupička, Kubiš

U17: Se Slováckem prohra v penaltovém rozstřelu

První zajímavé zakončení mladších dorostenců obstaral David Eichler, který pálil z hranice vápna přesně k tyči, jeho střelu ale dokázal brankář vyškrábnout na roh. V další velké příležitosti byl Michal Kubáň, který se hnal sám na brankáře, chtěl ještě přihrávat před odkrytou branku, přihrávka se mu ale nevydařila.

Vedení se Slavia dočkala ve 21. minutě. Jan Schneider zabojoval na levé straně o míč, posunul ho na Jakuba Zeronika, který pronikl do vápna předložil ho Davidu Eichlerovi, který uklidil míč do branky. Podobná akce přinesla i druhou trefu o pět minut později. Po souhře Jana Schneidera a Jakuba Zeronika přihrával druhý jmenovaný na zadní tyč před odkrytou branku na Michala Kubáně, který zvýšil na 2:0.

Hostí hrozili z rychlých protiútoků, brankář Jakub Trefil byl ale vždy pozorný a připraven. Blízko dalšího zásahu byla Slavia po standardní situaci, na centr Davida Eichlera jen těsně nedosáhl Lukáš Červ. Velkou šanci měl po rohovém kopu Tomáš Vincour, hlavičkou z vápna poslal míč těsně vedle levé tyče.

Sešívaní pokračovali v aktivitě i ve druhém poločase. Nejprve po dobré akci Michala Hoška zakončoval Adam Vlasák, jeho tečovaná rána mířila nad branku. Po dalším rohu se k centu Davida Eichlera tlačil opět Lukáš Červ, tentokrát zakončoval do brankáře. Branky se naopak dočkali hosté, po rychlém protiútoku zakončoval Jiří Svrček.

Slavia měla další velké příležitosti, v té největší pronikl Jakub Zeronik po levé straně, našel Michala Kubáně, jehož zakončení vykopl obránce z brankové čáry. Další zakončení přišlo opět po akci Jakuba Zeronika, tentokrát mířilo mimo tři tyče. Naopak další rychlý protiútok využili hosté, na 2:2 srovnal Šimon Byrtus. Sešívaní bojovali o tři body, v největší šanci pálili ale opět mimo tři tyče.

V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté. Slavia U17 tak podlehla Slovácku 2:3 po penaltovém rozstřelu. Další utkání odehrají mladší dorostenci v sobotu 3. 3. od 13:15 v Příbrami.

SK Slavia Praha U17 - 1. FC Slovácko U17 2:3 (2:0) po pk.
Branky: 21. Eichler, 26. Kubáň - 54. Švrček, 61. Byrtus
Sestava: Trefil - Hošek, Walter, Vincour, Schneider - Červ, Eichler (50. Stárek), Vít - Kubáň, Vlasák (64. Fencl), Zeronik

U16: Také odveta v Brně vítězně pro Slavii

Zápas v Brně hodnotil trenér Petr Mikolanda: „Zápas, který se hrál v o obrovské zimě, byl náročný pro oba týmy, které bojovaly hodně na začátku zápasu samy se sebou. Do zápasu jsme vstoupili lépe, několik šancí jsme nevyužili, ale podařilo se do poločasu vsítit zaslouženě tři branky, které byly vypracované a krásně udělané. V obou zápasech nás limituje jen skóre, jelikož si kluci vytvořili hodně dalších možností dát branky. Doufám, že se nám v tomto směru bude více dařit hlavně v dalších zápasech, jelikož ne vždy dokážeme mít nulu na svém defenzivním kontě. Za nulu vzadu jsem spokojený, jelikož se o to zasloužili všichni. Je krásné mít po dvou zápasech s Brnem skóre 7:0. Druhý poločas byl více z bloku, jelikož opravdu energie byla zmrzlá stejně jako hráči. Gratuluji klukům k výkonu a skóre, které odpovídá top úrovni. Gratuluji za celou skupinu Memoriálu Vlastislava Marečka, jelikož jste odpracovali a odehráli fantastické zápasy," pochválil své svěřence za učinkování trenér Petr Mikolanda.

Zbrojovka Brno U16 - SK Slavia Praha U16 0:4
Branky: 2x Hroník, Toula, Kopáček
Sestava: Surovčík - Matys, Štětka, Neruda, Hájek - Kopáček, Křišťan, Hroník - Toula, Douděra, Kneifl 
Střídali: Leitl, Štěpnička, Kulhavý

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články