V útoku se zatím hledáme, říká trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

V útoku se zatím hledáme, říká trenér Šilhavý

OSTRAVA/VÍTKOVICE – Slavia se poprvé v letošním ligovém ročníku představila na půdě soupeře. Proti ligovému navrátilci Baníku vybojovala pouze bod. „Musíme respektovat sílu soupeře, ale je to ztráta. Násobíme ji nepřesnostmi v koncovce, pokud je nezlepšíme, bude to pro nás vždy těžší,“ uvědomoval si nedostatky trenér Šilhavý.
Slavia uhrála ve druhém kole pouze remízu. „Samozřejmě jsme zklamaní, chtěli jsme tu vytěžit víc než jenom bod. Tím nechci říct, že by byl Baník slabým soupeřem, ale v zápase jsme měli převahu i spoustu šancí. Špatným řešením a kvalitní obranou soupeře se nám nepovedlo branku vstřelit. Domu tak jedeme pouze s bodem, což je pro nás velké zklamání,“ hodnotil druhé kolo trenér Jaroslav Šilhavý.

Jeho tým zatím není střelecky produktivní. „Dáváme góly ze standardních situací, to bych brali dnes. Nízká produktivita je zapříčiněná špatným řešením, malou agresivitou, předvídáním v pokutovém území. V předfinální fázi je mnohdy nepřesný nebo uspěchaný centr. Na poslední třicítce se zatím hledáme,“ uvědomoval si.

Ocenil skvělou atmosféru na půdě ligového navrátilce. „Očekávali jsme to, plný stadion skvěle fandících fanoušků, skvělá fotbalová atmosféra, to je pro nás jedině dobře i pro poháry. Soupeř nebezpečný, co si víc přát. Jen kdybychom vezli o dva body víc,“ přál si Jaroslav Šilhavý.

Úřadující mistr bojuje na více frontách. „Pořád si na tu roli zvykáme. Hlavní část, postup ve třetím předkole, byť jsme prohráli, je strašně důležitý. Doma jsme dominovali, i když Borisov hrál o deseti. Měli jsme být produktivnější, pak by byla odveta snazší. Tým trochu rotuje a některé mechanismy ještě nemusí fungovat. Věřím, že se to bude zlepšovat,“ doplnil.

V následujícím týdnu se sešívaní budou chystat jak na Jihlavu, tak na APOEL. „Bude to souběžné, sháníme informace o soupeři, ve středu se jedeme podívat na supercup, abychom ho viděli naživo,“ prozradil trenér.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články