V sobotu ve 20:05 přivítáme v Edenu Slovácko | SK Slavia Praha
Více

V sobotu ve 20:05 přivítáme v Edenu Slovácko

PRAHA – V sobotu se slávisté představí opět na domácím stadionu v Edenu. Utkání 11. kola ePojisteni.cz ligy proti Slovácku začíná ve 20:05.
Na trénink měli sešívaní po zápase v Brně pouze dva dny. „Vždy je to jednodušší dávat tým dohromady, když se vyhrává a daří se. Nálada na tréninku je skvělá, i ta únava se vstřebává mnohem rychleji, než když se prohrává. V tomhle duchu probíhaly ty dva dny před zápasem,“ popisuje trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Všichni jsme na zápas natěšeni, věřím, že nás přijdou povzbudit fanoušci a uděláme jim radost vítězstvím. Byla by škoda si to pokazit, s respektem k soupeři tohle doma nepotvrdit by byl hřích. Ale jsem přesvědčen, že pokud k tomu přistoupíme v těch intencích, jak jsme hráli předchozí zápasy, tak to zvládneme,“ věří slávistický kouč, kterému na marodce zůstal pouze Levan Kenia.

Jednoduché utkání neočekává Dušan Švento, který měl v Brní velký podíl na dvou gólech. „Nečeká nás lehký soupeř, hlavně ve chvíli, kdy nás čeká hodně zápasů. Musíme doma potvrdit ty povedené zápasy, které máme za sebou. Každý z nás chce v tomto trendu pokračovat a chceme na domácí půdě uspět,“ hlásí slávistický záložník či obránce.

Sešívaní za sebou mají pět výher v řadě. Jak těžké je ubránit se euforii? „Je škoda si pokazit každý zápas, když je tým rozjetý, ale chceme do toho zápasu dát všechno, abychom mohli být po zápase spokojení, a samozřejmě chceme vyhrát. Euforie tam samozřejmě je, ale musíme se v tom krotit, jít od zápasu k zápasu a malými kroky se posouvat k něčemu většímu,“ doplňuje reprezentant Slovenska.

„Každý z nás se chce soustředit na naši hru a náš styl, který nám byl v posledních zápasech vlastní, a ten přenést do zápasu, abychom byli úspěšní,“ zakončil Dušan Švento.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články