V sobotu ve 20:05 přivítá Slavia v Edenu Karvinou | SK Slavia Praha
Více

V sobotu ve 20:05 přivítá Slavia v Edenu Karvinou

PRAHA – Slávisté v sobotu večer v Edenu zakončí náročný týden, ve kterém byly na programu tři soutěžní utkání. Po vítězném derby, postupu v MOL cupu je v sobotu ve 20:05 čeká utkání s nováčkem ePojisteni.cz ligy proti Karviné.
„Byli bychom rádi, kdybychom pokračovali na vítězné vlně. Po derby jsme zvládli pohár, v sobotu ukončíme náš anglický týden s Karvinou, pak máme zase dva týdny na to se nadechnout a připravit se na další zápasy. Věřím tomu, že jsme správně naladěni na tu vítěznou notu a že to proti Karviné zvládneme,“ říká trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Karviná je sice nováčkem, ale aktuálně je v tabulce na sedmém místě. „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Ještě než jsem přišel do Slavie, tak jsme s Duklou hráli proti Karviné, u nich jsme prohráli. Je pravda, že Karviná se teď dostala na vítěznou vlnu, jako nováček získává sebevědomí a jsou pro každého soupeře nepříjemní, dokázali to třeba v Plzni nebo v Boleslavi, kde hráli disciplinovaně a velmi dobře zezadu na brejky, mají také dobré standardky. Musíme se na to dobře připravit a nic nepodcenit, vlastně tu ani nemůže být o nějakém podcenění řeč,“ zdůrazňuje trenér Slavie.

Dobrou zprávou je, že až na dvojici Berkovec – Kenia se vyprázdnila slávistická marodka. „To jsou určitě příjemné starosti a informace, nicméně nominace může mít jen 16 hráčů do pole, takže teď si s tím musíme trochu pohrát. Jsme rádi, že jsou všichni hráči k dispozici,“ dodal kouč sešívaných.

Ve vítězství věří také obránce Jan Bořil. „Očekávám tři body, protože chceme potvrdit výhru z derby. Takže věřím, že se nám povede proti Karviné získat nejen plný počet bodů, ale navázat na povedený výkon proti Spartě,“ doufá obránce Jan Bořil.

Karviná ale dokazuje, že do ligy patří právem. „Koukali jsme na soupeře, hraje na brejky. Mají velmi dobrý defenzivního štít Honzu Šislera, který ve středu operuje velmi dobře, a k tomu navíc umí dávat hodně gólů,“ odhaluje slávistický zadák.

„Karviná v minulém roce hrála skvěle ve druhé lize a zaslouženě postoupila. Navíc mají nový krásný stadion a vzhledem k tomu, že uhráli velmi dobré výsledky, tak si postup zatím užívají. Věřím, že se prosadíme, ukážeme, kdo je v Edenu doma a zvítězíme, což je náš jednoznačný cíl. A po zápase si užijeme děkovačku s fanoušky," prohlásil k zápasu stoper Simon Deli.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články