V sobotu se představíme v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu se představíme v Mladé Boleslavi

V sobotu 3. března čeká sešívané už třetí jarní ligový zápas. Tentokrát se svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského představí v Mladé Boleslavi. Utkání začíná v sobotu na Městském stadionu v 18:00 a vysílá ho O2 Sport.
"Hodně podstatné bude, v jakém stavu bude hřiště, což se v těchto dnech mění každým dnem. Na každém stadionu je to jinak. Pro naši hru bude důležité, aby hřiště bylo v co nejlepším stavu a mohli jsme kombinovat po zemi," říká před utkáním kouč Slavie.

"Budeme chtít navázat na výkon s Bohemkou z prvního poločasu, který byl hodně dobrý. Hráli jsme nátlakově, drželi balon, dobře napadali. S tím samým pojedeme do Boleslavi. Budeme chtít hrát aktivně, pokusit se co nejdříve dát branku a dominovat na míči," dodává trenér.

Soupeř po minulém ligovém utkání vyměnil trenéra, koučem Mladé Boleslavi je tak Jozef Weber. "Tím, že došlo v Boleslavi ke změně v realizačním týmu, tak se hodně věcí mění. Ať už v rozpoložení hráčů, rozestavení, ve standardkách. Je to vždy nějaký impuls. Soupeř je pro nás trošku nečitelnější. Ale pro nás bude podstatné, abychom podali výkon jako z prvního poločasu s Bohemkou doma a ne jako z utkání v Jihlavě. Soustředíme se sami na sebe," pokračuje trenér.

"Měli jsme hodinové video, kde jsme si rozebrali náš minulý zápas. Spousta věcí ještě není zdaleka dokonalá. Je to i tím, že nám neustále někdo vypadává ze sestavy," připomíná trenér absence. V sobotu mu bude chybět mimo zraněného Mešanoviče i vykartovaná dvojice Jugas - Hušbauer.

"U Hušbauera je to velká ztráta. V posledním utkání byl ve všech parametrech nejlepších hráčem na hřišti. Je to jeden z tahounů mužstva, takový hráč se v Česku nahrazuje strašně těžko," dodal kouč.

Po disciplinárním trestu se do hry naopak vrací obránce Jan Bořil. "Samozřejmě se těším, už mě svrbí nohy. Bude to můj první letošní zápas, takže doufám, že bude vítězný. Nevíme, co od soupeře očekávat, protože změnil trenéra. Víme, že bude zima a terén nebude tak dobrý, jako když je teplo. Takže uvidíme, co to s námi všemi udělá," komentuje obránce.

"Boleslavi jde o záchranu, nám jde o druhé, ne-li o první místo. Takže v sobotu chceme jednoznačně vyhrát. Budeme se soustředit na sebe, máme obrovskou kvalitu a jediné, co nás zajímá, jsou tři body a náš výkon," doplnil reprezentant ČR.

Utkání v Boleslavi je pro Bořila zajímavé také tím, že v klubu vyrůstal. "Je to pro mě pořád speciální, těším se tam. V Boleslavi jsem vyrůstal, jsem její odchovanec, takže to pro mě má speciální náboj. Chci se tam ukázat jak fanouškům, tak všem a udělat dobrý výsledek," zakončil krajní obránce Slavie.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články