V sobotu se Slavia představí v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu se Slavia představí v Mladé Boleslavi

PRAHA - Slavia se v sobotu ve 20:15 představí na půdě aktuálně 8. týmu SYNOT ligy. V rámci 6. kola se utká s Mladou Boleslaví.
Svěřence trenéra Miroslava Beránka nečeká v sobotu jednoduché utkání. „Boleslav je silná, navíc v domácím prostředí. Určitě budeme chtít náš výkon oproti zápasu v Teplicích zlepšit, a to hlavně v prvním poločase,“ říká před duelem slávistický kouč Miroslav Beránek.

O tom, jestli někdo z hráčů do Boleslavi neodcestuje, se teprve rozhodne. Jisté je, že do utkání nezasáhne Aldo Baéz. „Nemůže hrát kvůli čtyřem žlutým kartám,“ vysvětluje trenér Slavie. „Trápí nás natažené svaly, takže ještě uvidíme, koho budeme muset pošetřit,“ dodal kouč sešívaných.

V sestavě Slavie se v nové sezoně napevno zabydlel stoper Jiří Bílek. „Na zápas v Boleslavi se já, stejně jako celá kabina, moc těším. Soupeř má silný tým, ale my chceme navázat na výkony, které jsme podávali hlavně doma v Edenu,“ věří před sobotním duelem obránce. Jaký tedy nabízí recept? „Bojovnost, nasazení a jít do všeho na více než 100%,“ vysvětluje Jiří Bílek.

V Mladé Boleslavi se sešívaní můžou tradičně spolehnou na silnou podporu svých fanoušků. „Věřím, že jich za námi do Boleslavi přijede hodně a s jejich podporou utkání zvládneme tak, abychom jim po zápase mohli jít se vztyčenou hlavou poděkovat,“ těší se Jiří Bílek.

Pokud nastoupila v utkání letošní sezony stoperská dvojice Latka – Bílek, Slavia pokaždé vyhrála.„Jsem rád, že nám to s Martinem zatím klape. Doufám, že i v sobotu obranná čtyřka nezklame a uděláme všichni společně základ k dobrému výsledku,“ přeje si před duelem s Boleslaví Jiří Bílek.

Pikantní souboj čeká na Vukadina Vukadinoviče. V dresu soupeře se totiž může na hřišti potkat se svým bratrem Miljanem. Bratři Vukadinovičové můžou být prvními bratry z ciziny, kteří si proti sobě v SYNOT lize zahrají. „To je pro mě překvapení, nevěděl jsem o tom. Ale jsem rád, že to můžeme být zrovna my,“ líčí srbský záložník Slavie.

Budou utkání v Mladé Boleslavi sledovat rodiče Vukadina Vukadinoviče? „Nebudou, protože jsou doma, ale táta říkal, že bude koukat přes internet a máma se na ten zápas nechce radši dívat,“ popisuje starší z bratrů. A komu budou rodiče fandit? „Na to se raději nebudu ptát,“ usmívá se Vukadin.

Slavia je v SYNOT lize první, ale na tabulku nikdo v kabině nekouká. „My se na to snažíme nedívat, i když jsme samozřejmě rádi, že jsme tam, kde jsme. Myslím, že jsme odměnění za tu práci, kterou jsme odvedli v přípravě a teď. Důležitá je ta týmová práce, chceme takhle pokračovat, chceme bavit diváky. Doufám, že zápas v Boleslavi zvládneme a zase vyhrajeme,“ zakončil srbský ofenzivní záložník. 

V Mladé Boleslavi stánek fanshopu

Jak jsme v týdnu informovali na sociálních sítích, na stadionu v Mladé Boleslavi najdete stánek se slávistickými suvenýry, který bude umístěný mezi turnikety a vchodem na západní a jižní tribunu, a to od 18:30 až do 20:00. Pokud si přejete objednat konkrétní zboží, je možné udělat si objednávku přes eshop proslavisty.cz a zboží vám zdarma přivezeme. Postup objednání naleznete na webu proslavisty.cz v aktualitách.

Na www.slavia.cz najdete tradiční online reportáž z utkání, utkání vysílá ČT Sport.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články