V sobotu od 20:15 v Ďolíčku vršovické derby | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 20:15 v Ďolíčku vršovické derby

PRAHA – V rámci 8. kola SYNOT ligy se Slavia představí v sobotu od 20:15 v Ďolíčku proti Bohemians Praha 1905. Sešívaní budou chtít napravit nezdary z posledních dvou ligových kol.
„Očekávám vršovické derby se vším všudy. Utkání bude určitě doprovázet výborná kulisa, o kterou se budou snažit tábory fanoušků obou týmů. Věřím, že jak my, tak Bohemka předvedeme enormní nasazení a zápas tak bude pro diváky zajímavý,“ uvedl trenér Slavie Miroslav Beránek.

Sešívaní v posledních dvou ligových kolech body ztratili, v sobotu tak mají co napravovat. „Nejsme spokojeni hlavně s výsledkem proti Brnu. Bohužel jsme v tom utkání neproměňovali šance, na což jsme doplatili. V sobotu musíme zlepšit ofenzivu i defenzivu celého týmu,“ pokračuje trenér.

Kromě dlouhodobých marodů Mičoly, Vyhnala a Berkovce se na marodku přidal také Karel Piták. „Vrátil se naopak Jirka Bílek. Karel má bohužel zánět achillovky, takže ten pro sobotní utkání připraven nebude,“ dodal kouč sešívaných Miroslav Beránek.

Na jaře se na hřišti Bohemky představil poprvé jako host, tentokrát se však do Ďolíčku vrací
Milan Škoda opět jako útočník. „Na Bohemku se hodně těším hlavně z pohledu toho, že jsem tam naposledy hrál na pozici stopera, takže si to chci v sobotu užít z pohledu útočníka. Kdyby se mi povedlo vstřelit gól, bylo by to super, ale hlavně chceme vyhrát,“ přeje si před sobotním duelem nejlepší střelec SYNOT ligy.

Do Slavie přišel Milan Škoda právě z Bohemians Praha 1905, bere toto utkání ještě speciálně? „Na každý zápas se připravuji stejně, ale je pravda, že tohle je asi trošku něco jiného. Když jsem v Ďolíčku nastupoval za Bohemku, tak to bylo krásné, teď se tam ale moc těším ve slávistickém dresu. Na jaře na mě navíc někteří fanoušci sprostě pořvávali, což mě ale paradoxně spíše motivovalo,“ připomněl Škoda jarní střetnutí, které sešívaní zvládli a získali tři body.

Podobně úspěšní budou chtít být svěřenci trenéra Beránka i v sobotu. „Chceme tu sérii zastavit a udělat všechno pro to, abychom vyhráli. Doma jsme ztratili body s Brnem, ale víme, proč jsme je ztratili, takže to chceme napravit,“ zdůrazňuje střelec sešívaných.

Zápas v Ďolíčku by měla doprovázet skvělá atmosféra. „Věřím, že to bude dobrý zápas jak pro nás pro hráče, tak i pro fanoušky. Bohemka teď hraje dobře fotbalově, mají na to vhodné hráče. Navíc třikrát vyhráli venku, což mě hodně překvapilo. Dříve byla Bohemka spíše silnější doma,“ upozornil slávistický útočník.

Podobně hovoří také Martin Latka, který chce se svým týmem napravit zaváhání s Brnem. „Čekám těžký a bojovný zápas. Je to malé pražské derby, takže to nebude nic lehkého. Navíc by bylo na čase ztracené body s Brnem získat zpátky a pokusit se dobře naladit před velkým derby,“ líčí Latka.

„Na Bohemce bude určitě dobrá kulisa, na což se moc těším. V Ďolíčku je fotbalové prostředí, věřím, že fanoušci poženou dopředu oba týmy a nebudou se na tribunách nudit,“ dodal slávistický stoper.

Bohemians Praha 1905 je na devátém místě tabulky, ale na Slavii ztrácí pouze dva body. Navíc „klokani“ vyhráli poslední tři zápasy venku na hřišti soupeře. „To mě určitě překapilo, dříve si spíše pamatuji, že Bohemka neztrácela body doma. Ale svědčí to o tom, že jsou dobře připraveni a nevyznačují se už jen bojovnou hrou, ale i dobrým fotbalem. Bude to zajímavý zápas,“ hledí k sobotě kapitán Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články