V pátek začíná Slavia International Cup 2017 | SK Slavia Praha
Více

V pátek začíná Slavia International Cup 2017

PRAHA - Ve dnech 21. – 23. 4. 2017 se v Praze koná mládežnický fotbalový turnaj Slavia International Cup. Jedná se o druhý ročník této mimořádné mezinárodní sportovní akce, která se poprvé uskutečnila vloni v březnu.
Záštitu nad Slavia International Cup 2017 přijal Prezident ČR pan Miloš Zeman. Dále mají záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a předseda Fotbalové asociace ČR. Turnaj podpořil Magistrát hlavního města Prahy a Městská část Praha 10. Pořadatelem turnaje je SK Slavia Praha, která disponuje nejmodernějším fotbalovým stadionem v ČR. Právě v zázemí Eden Arény a na přilehlých hřištích se turnaj koná a přímo na hlavním stadionu se odehraje i finálové utkání tohoto turnaje.

Oficiální zahájení Slavia International Cupu se uskuteční v pátek 21. 4. 2017 od 9.00 hodin v Eden Aréně.

Turnaj se hraje v kategorii U15, účastní se jej hráči narození 1. 1. 2002 a mladší. V Praze máme možnost přivítat mladé talentované fotbalisty z významných českých, čínských a evropských klubů, kteří se už za několik let mohou stát hvězdami nejprestižnějších světových týmů. Účastní se celkem 12 týmů. Vůbec poprvé se v ČR představí reprezentanti čínského národního týmu. Z Číny přicestovali také týmy Beijing Ģuoan, Shanghai Greenland Shenhua a Jiangsu Suning F.C. Z elitních světových lig se turnaje účastní španělská Málaga CF, anglický West Ham United a chorvatský Hajduk Split. Z evropských klubů jsou to dále rakouský SKN St. Pölten a MŠK Žilina. ČR na turnaji reprezentují vedle domácího týmu SK Slavia Praha také reprezentační tým ČR a AC Sparta Praha.

Týmy jsou rozděleny do dvou skupin po šesti. V pátek odehrají 2 zápasy a v sobotu 3 zápasy. V neděli každý tým odehraje 2 zápasy o umístění systémem, kdy nakonec vítězové dohrávají spolu o konečné umístění. V základních skupinách se bude hrát 2x20 minut, zápasy o umístění se odehrají 2x25 minut. V pátek začnou zápasy od 14:00 a potrvají do 18:30 hodin, v sobotu se zápasy konají od 9:00 do 11:00 a od 14:30 do 18:30 hodin. Finále se uskuteční v Eden Aréně v neděli od 17:00 do18:00 hodin, následně v 18:30 proběhne slavnostní zakončení a vyhlášení vítězů.
Slavia International Cup 2016

První ročník turnaje Slavia International Cup se konal ve dnech 29. – 30. března 2016. Účastnili se ho hráči v kategoriích U11 a U12. Všechny jeho účastníky osobně na Pražském hradě pozdravili Prezident ČR pan Miloš Zeman který měl také nad turnajem záštitu, a prezident ČLR pan Xi Jinping, který byl v té době na státní návštěvě ČR. Zahájení Slavia International Cup 2016 se účastnili významní hosté mezi nimiž nechyběla ministryně školství Kateřina Valachová, čínský ministr sportu a předseda čínského olympijského výboru Liu Peng, předseda čínské superligy Ma Cheng Quan či primátor Pekingu Wang Anshun. 

Turnaje se zúčastnilo celkem osm týmů a vůbec poprvé v historii se mládežnického turnaje v České republice zúčastnily týmy z Číny včetně jejich vedení - Beijing Guoan a Shanghai Youth. Dále se představily domácí SK Slavia Praha, Juventus Turín, výběr hráčů České republiky, Hajduk Split, MŠK Žilina a AC Sparta Praha. Vítězem turnaje v kategorii U11 se stal Hajduk Split, v kategorii U12 pak Juventus Turín.

První ročník byl hodnocen velmi pozitivně všemi účastníky jako velmi dobře obsazený i organizovaný a týmy uvítaly, že mohly změřit síly s těmi, které při jiných přiležitostech běžně nepotkávají. Patronem turnaje byl Pavel Nedvěd, držitel „Zlatého míče“ pro nejlepšího hráče Evropy z roku 2003, který ocenil akci právě proto, že mladí hráči na turnaji takového formátu získávají jedinečné zkušenosti.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články