V pátek večer poslední zápas podzimu ve Zlíně | SK Slavia Praha
Více

V pátek večer poslední zápas podzimu ve Zlíně

PRAHA – Poslední zápas čeká v pátek slávisty v roce 2016. Ve Zlíně je na programu od 20:15 v rámci 16. kola ePojisteni.cz ligy duel o druhé místo, které hájí sešívaní.
„Těšíme se hodně. Zima nás trochu zaskočila, doufám, že to neovlivní kvalitu utkání. Hraje se v podstatě o druhé místo. Chtěli bychom neodjíždět s prázdnou, tomu podřídíme vše. Věřím, že ty výsledky, které máme za sebou, i ten výkon z posledního zápasu doma dokážeme napodobit a zvládneme to,“ uvedl k duelu trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

Podzim tak pro slávisty vrcholí zápasem ve Zlíně, před který hájí druhé místo v tabulce. „Když jsme vstupovali do klubu, ten rozdíl byl veliký. To bych si netroufal být až tak odvážný, že to dopadne takhle,“ doplnil trenér.

Na Moravu se slávisty i v nepříznivém čase výkopy chystá podpořit velký počet příznivců. „Fanoušci jsou skvělí, dokázali to při poslední děkovačce. Hráčům se to moc líbí, jsme hrdí, že takhle povzbuzují. Jsme rádi, že máme fanoušky po celé republice. Hlavně ať jich přijde co nejvíc. I když počasí nebude jednoduché, věřím, že to překonají,“ pokračoval trenér s tím, že kvůli zdravotním problémům nebude moci využít trojici Kenia, Mingazov a Mihalík.

„Určitě jedeme do Zlína s tím, že chceme uspět a uhájit druhé místo. Je to velké lákadlo přezimovat na stříbrné příčce. Zlín je určitě nepříjemným soupeřem, celý podzim předvádí skvělé výkony,“ říká brankář Jiří Pavlenka.

„Před týdnem v domácím duelu ševci prohráli, takže to budou chtít za každou cenu napravit. To my ale nesmíme dovolit a svou hrou, kterou jsme předváděli proti Mladé Boleslavi, diktovat tempo zápasu,“ pokračuje gólman sešívaných.

Slávisté před rokem na podzim ve Zlíně vyhráli 2:0 a přerušili tehdejší sérii domácích. „To byl z naší strany velmi povedený zápas. Kdyby se to opakovalo, určitě bychom se nezlobili,“ vzpomíná Tomáš Souček.

„Musíme jít do zápasu od začátku naplno a předvést naši hru. Věřím, že společně s našimi fanoušky, kterých má prý dorazit hodně, dokážeme domácí porazit a rozloučit se s podzimem vítězně,“ zakončil Souček.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články