V pátek ve 20:15 se Slavia představí na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V pátek ve 20:15 se Slavia představí na Slovácku

PRAHA – Pětadvacáté kolo ePojisteni.cz ligy čeká v pátek Slavii. Na hřišti Slovácka v Uherském Hradišti se sešívaní představí ve 20:15.
„Na Slovácku mají vynikající prostředí, pěkný stadion a tým ukázal svou sílu třeba v posledním zápase v Plzni. Nedávají tolik gólů a myslím, že to je sráží, mohli by být v tabulce mnohem výš,“ myslí si trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Nicméně kvalitu mají, hrají kombinační fotbal. V Plzni hráli velice sympaticky a chybělo tomu jen gólové zakončení. Věřím, že i my na ně budeme připraveni a s tou naší produktivitou uspějeme. Určitě nás ale nečeká jednoduché utkání,“ má jasno kouč.

Slávisté hrají po pondělním duelu hned v pátek, navíc v úterý je čeká semifinále domácího poháru. Na náročný program se ale nevymlouvají. „Zažíváme pohárový mikrocyklus, takže se s tím vyrovnáváme. Vždy to skládáme zápas od zápasu. Snažíme se protáčet všechny hráče, které máme v kádru. Věřím, že to zvládneme,“ pokračuje trenér.

S kým nemůže realizační tým kromě vykartovaného Baráka počítat? „Dlouhodobě mimo je Dušan Švento, Van Buren ještě není úplně fit, začal trénovat pomalu. Naopak Marko Alvir už je připraven a cestuje s námi,“ sdělil trenér pozitivní zprávu.

Utkání na Slovácku vyhlíží také Ruslan Mingazov. „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale to není žádný zápas v české lize. Musíme hrát naši hru a v zápase být aktivnější. Věřím, že když k tomu přistoupíme zodpovědně, tak na Slovácku uspějeme,“ okomentoval páteční duel reprezentant Turkmenistánu.

Velkou motivací bude pro slávisty fakt, že v případě vítězství by se minimálně do neděle dostali do čela tabulky. „Na ostatní týmy nekoukáme, soustředíme se sami na sebe. Nejdříve musíme zvítězit a pak teprve koukat, jestli první zůstaneme. Takže hledíme jen na náš páteční duel a uděláme všechno pro výhru,“ dodal Mingazov.

„Těším se na podporu našich fanoušků, kteří s námi cestují po celé zemi. Je to neuvěřitelné, kolik jich bylo třeba v Karviné. Věřím, že nám vytvoří skvělu kulisu a nebudou litovat, že za námi vyrazili,“ zakončil Ruslan Mingazov.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články