V neděli v 15:00 v Edenu proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 15:00 v Edenu proti Slovácku

Poslední šestinu HET ligy začnou sešívaní v Edenu na domácím hřišti. V neděli přivítají Slovácko, zápas začíná v 15:00.
„Myslím, že nás čeká hodně podobné utkání jako se Zlínem. Je to další moravský tým, který je hodně běhavý, má rychlé hráče směrem dopředu. Teď se rozstřílel i Havlík ve středu pole. Takže bych to přirovnal ke Zlínu, je to takový podobný soupeř,“ popisuje trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„V zápasech Slovácka celkově nepadá moc gólů, je to zodpovědné a kompaktní mužstvo, které spoléhá na dobré protiútoky a někdy má dobrou poziční hru. Vše vychází z toho, že ti hráči jsou běhaví a pracovití. Bude to trošku podobné i Liberci, poslednímu utkání, které jsme hráli. Takže nesmíme nic podcenit, musíme podat zodpovědný běhavý výkon a přidat kvalitu na míči,“ hledí k zápasu trenér Slavie.

Může nedělní utkání napovědět něco k situaci v tabulce? „Pro nás je prostě důležité zvládat jednotlivé milníky a moc se nebavit o tom, jestli ten zápas rozhoduje o něčem v tabulce směrem nahoru nebo dolů. Prostě v našich zápasech musíme být úspěšní, a když tomu tak bude, což se nám až na Liberec dařilo, bude to znamenat udržení současného stavu a možná i třeba něco navíc. Ale bez toho je zbytečné se o tom bavit. Tohle je utkání v domácím prostředí, které musíme vyhrát. Jakmile se to podaří, pak se můžeme bavit o tom, co bude dál,“ má jasno trenér.

Slavii budou v neděli trápit početné absence. „V tuhle chvíli to vypadá, že bude mimo celkem 9 hráčů. Pro karty Kúdela, Hromada, Tecl a Sýkora. Momentálně ještě netrénují Ngadeu a Hušbauer, kteří byli zranění z posledního utkání. Plus dlouhodobí marodi Van Buren, Mešanovič, Mingazov a brankář Otáhal, který je taky zraněný. Absencí je hodně. Když už se nám povedlo od zápasu v Brně relativně mužstvo trošku srovnat do nějakého obrazu, i tak jsme byli nuceni do něj sahat. A tentokrát je ta obměna velká,“ komentuje kouč.

„Hlavně doufám, že už nám nikdo do zápasu nevypadne, protože to už by bylo hodně citelné. Trénují s námi i někteří kluci z juniorky a dorostu a možná se někdo z nich dostane na lavičku. Bude pro nás zásadní, jestli budou moct jít do utkání Deli a Ngadeu, u kterých šance je, plus Pepa Hušbauer. Pokud by všichni tři chyběli, bylo by to dost komplikované. I tak si musíme poradit, ale jakákoliv další absence by byla složitá,“ věří trenér aspoň v nějaké uzdravení svých svěřenců.

„Trénují s námi Zmrhal a Škoda, kteří budou k dispozici, ale zase jsou po nějakém výpadku. Musíme prostě postavit to nejsilnější, o nějaké sehranosti asi nebude moct být řeč, ale i tak musíme utkání zvládnout,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Co očekává od utkání útočník Tomáš Necid? „Jednoznačně vítězství. Musíme vyhrát, to víme všichni. Chtěli bychom předvést dobrý výkon a hezký fotbal, aby se líbil fanouškům a my měli na konci tři body,“ doufá slávistický odchovanec.

Slovácko je v tabulce na 10. místě, jistotu záchrany ale ještě nemá. „Pro nás to bude těžké utkání jako každý jiný zápas. Uvidíme, s jakou taktikou sem přijedou. Většinou jezdí soupeři do Edenu s tím, že hrají v bloku, abychom hráli do plné obrany. Bude to těžké, ale záleží na nás, jak se s tím popereme a jak budeme hrát,“ tuší Necid.


V utkání nebude moci hrát vykartovaný Stanislav Tecl, je to šance pro Necida převzít jeho porci minut na hřišti? „To uvidíme v neděli před zápasem, kdo bude v základní sestavě. Já jsem připraven na každý zápas a jestli naskočím, nebo ne, to je otázka na trenéra. Jestli bude hrát Škoďák nebo já, to je jedno, důležité bude, abychom vyhráli,“ zakončil sešívaný útočník.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články