Úspěšný týden týmu U10 | SK Slavia Praha
Více

Úspěšný týden týmu U10

PRAHA - Slavia U10 má za sebou povedený týden, ve kterém dokázala porazit v derby Spartu a v kombinované sestavě také tým Tempo Praha. Navíc veze z turnaje v Duisburgu čtvrté místo, kde mladí slávisté postoupili například přes Bayern Mnichov.
Úspěšný týden týmu U10 hodnotí trenér Michal Novák:

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 8:13

V předehrávaném kole jsme zavítali na Strahov k prvnímu jarnímu derby. Hodnocení utkání z pohledu obou hřišť:

První hřiště: Zápas jsme začali nervózně a opatrně, akce našich chlapců končily před pokutovým územím bez jakéhokoliv zakončení a v první půlce jsme vstřelili pouze jednu branku. Druhá polovina utkání probíhala dle našich představ. Kluci se více prosazovali jeden na jednoho a padalo více gólů do sítě soupeře. Občasné propadnutí obránců zachytával skvěle chytající brankář. Zápas byl pohledný.

Druhé hřiště: Utkání klukům neskutečně vyšlo. Takřka v každém souboji byli první, práce s míčem vynikající, odvaha si něco na hřišti dovolit příkladná. Rozdíl ve výkonu obou mužstev byl na tomto hřišti markantní. Důležitým prvkem bylo maximální ponoření kluků do zápasu. Všichni byli hlavou na hřišti, nespali, nebáli se, nic je nedokázalo rozptýlit. Díky tomu mohli předvést vše, co umí. Věříme, že se díky klidnému prostředí bude tento aspekt zlepšovat. Bylo názorně vidět, že fotbal se hraje v prvé řadě hlavou a pokud jsou děti klidné a nic je nezatěžuje, je to radost.

Turnaj Duisburg

Před turnajem jsme si stanovili cíl – postup ze skupiny. Kluci svými předváděnými výkony (až na jednu výjimku – 2. utkání) šli přesvědčivě za postupem a jejich skvělé výkony gradovaly v posledních dvou zápasech. Ač jsme zápas o 1. místo ve skupině s Fortunou Düsseldorf výsledkově nezvládli, po herní stránce zasloužili kluci absolutorium a mrzet nás mohla jen mizerná koncovka. Tu jsme výrazně vylepšili v barážovém utkání s bulharským Plovdivem a po drtivém vítězství a krásných výkonech jsme zaslouženě postoupili mezi nejlepších 32 týmů turnaje (ze 120 týmů)!

Druhý den turnaje jsme odehráli na jiném místě Německa. Hlavním cílem bylo navázání na sobotní pěkné výkony a samozřejmě i postup mezi nejlepších šestnáct týmů turnaje.

Tomu jsme se přiblížili vítězstvím v úvodním zápase nad Essenem. Bohužel vzápětí naše šance poklesly porážkou s pozdějším vítězem skupiny Offenbachem. V posledním zápase nám stačila se Spartou k postupu remíza a tou také utkání, i přes naše vedení, skončilo. Ve skupině jsme skončili druzí se čtyřmi body.

V osmifinále nás čekal jeden z nejtěžších protivníků – Bayern Mnichov. Utkání po výsledku 1:1 šlo do penalt, v nichž jsme byli šťastnějším týmem. Čtvrtfinále s Austrií Vídeň mělo podobný průběh: prohrávali jsme, vyrovnali a nakonec jsme slavili po výhře na penalty. O postup do finále jsme následně hráli s Borussií Dortmund. Zápas měl velké tempo a nabídl na každé straně několik šancí, které by se měly proměňovat. Bohužel pro nás jsme nebyli produktivní a v poslední minutě ani důslední, soupeř toho využil a mohl slavit postup do finále. V zápase o třetí místo s anglickým Brightonem jsme šli do vedení v polovině zápasu, ale soupeř vyrovnal a v penaltách byl šťastnějším týmem.

Kluci zaslouží pochvalu za předvedené výkony. V konkurenci 120 týmů skončili na krásném 4. místě. Zároveň se musíme ale zlepšit v některých základních věcech, které nás během turnaje výrazně znevýhodňovaly.

Skupina

SK Slavia Praha – RW ESSEN 1:0
Branka: Wesolowsky

SK Slavia Praha – KICKER OFFENBACH 0:2

SK Slavia Praha – AC SPARTA PRAHA 1:1
Branka: Wesolowsky

Osmifinále

SK Slavia Praha – FC BAYERN MNICHOV 1:1 (3:2 pen)
Branka: Ho
Penalty proměnili: Sandev, Wesolowsky, Saal

Čtvrfinále

SK Slavia Praha – SK RAPID VÍDEŇ 1:1 (3:2 pen)
Branka: Boledovič
Penalty proměnili: Karoch, Boledovič, Saal

Semifinále

SK Slavia Praha – BORUSSIA DORTMUND 0:1

Zápas o 3. místo

SK Slavia Praha – ALBION BRINGTON 1:1 (6:7 pen)
Branka: Karoch

FC Tempo U11 – SK Slavia Praha U9/U10/U11 20:24

Mistrovské utkání jsme, vzhledem k účasti týmů U11, U10 a U9 na zahraničních turnajích, odehráli s kombinovaným týmem z kluků, kteří na turnaje nejeli. Hlavně pro ty nejmladší, kteří hráli proti o 2 roky starším, to byla velká škola. Rozdíl v tělesné schránce jsme na malých hřištích museli protentokrát mazat více bojovností, než technickou hrou. I přesto jsme za takovou zkušenost rádi.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články