U7 ovládla mezinárodní mistrovství republiky | SK Slavia Praha
Více

U7 ovládla mezinárodní mistrovství republiky

PRAHA/EDEN - Slávistická přípravka se o uplynulém víkendu představila na mezinárodním mistrovství České republiky - Junior ČEZ Cupu. Sešívaná U7 v deseti zápasech ani jednou nezaváhala a došla si pro vítěznou trofej, když v superfinále porazila Bohemians.
První ostré srovnání zažili fotbalisté U7 na sobotním mezinárodním mistrovství republiky JUNIOR ČEZ CUP 2014. Turnaj, který se odehrál ve středočeských Psárech, byl výborně zorganizován a velmi kvalitně obsazen. Kromě moravských velkoklubů nechyběla žádná zvučná jména. Ze Slovenska dorazili fotbalisté AS Trenčín a Spartaku Trnava, z Polska přijela Wisla Krakow.

Základní skupina:

SK Slavia Praha – FK Viktoria Žižkov 2:1 (Chrastina, Pilař)
SK Slavia Praha – Spartak Trnava 4:1 (Požár 2, Chrastina, Naskos)
SK Slavia Praha – FK Dukla Praha 4:1 (Pilař 2, Chrastina, Požár)

Slavia skupinu s přehledem vyhrála. Navíc v každém zápase otáčela skóre, čímž ukázala obrovskou psychickou odolnost. Vytrvalou herní převahou se dostávala do mnoha brankových příležitostí, které začala i proměňovat.

Finálová skupina:

SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 4:0 (Antić 4)
SK Slavia Praha – Rapid Psáry 5:2 (Chrastina 4, Antić)
SK Slavia Praha – FK Hradec Králové 7:1 (Chrastina 3, Pilař 2, Antić, Požár)
SK Slavia Praha – Bohemians 1905 4:3 (Požár 2, Pilař, Antić)
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 5:2 (Chrastina 3, K. Marcol, Požár)
SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 4:1 (Pilař 2, Chrastina, Požár)

Slavia pokračovala ve vítězném tažení i ve finálové skupině, kde narazila na mužstva z prvních a druhých míst ostatních skupin. Kluci aplikovali přesně to, co se na tréninku učí. Přechod 1 na 1 nebo 1 na 2 hráče soupeře jim nečinil problém, a to i na pozici brankáře, kde je riziko ztráty nejvyšší. Díky vysoké fotbalovosti si hráči vysloužili obdivné reakce jak od publika, tak od trenérů našich soupeřů.

Superfinále:

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 8:3 (Chrastina 3, Pilař 2, Naskos, Požár, vlastní)

Finále Slavia naprosto ovládla. Od prvních minut, pod dohledem kamer České televize a za komentáře Petra Vichnara, svého soupeře jednoznačně přehrávala ve všech fotbalových dovednostech. Na hráčích byla vidět obrovská chuť zvítězit. Bohemka prohrávala už 4:0, dokázala snížit na rozdíl dvou branek, ale víc jim Slavia nedovolila. Závěr superfinále si hráči vychutnávali a zaslouženě si došli pro vítěznou trofej.

Obrovský úspěch podtrhuje fakt, že Slavia neprohrála žádné z deseti utkání a své soupeře přehrávala jak technickou vybaveností hráčů, tak jejich rychlostí a důrazem. Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen Jakub Pilař a nejlepším hráčem turnaje Alex Chrastina.

Reportáž z turnaje můžete sledovat ve čtvrtek 26. 6. 2014 od 18:00 na ČT1 v rámci pořadu Události v regionech.

Hodnocení asistenta trenéra Davida Pilaře:

Velmi kvalitně obsazený turnaj, na kterém naši hráči předvedli neuvěřitelný výkon. Kluci, zápas, co zápas, předváděli to, co se na trénincích učili celou sezónu. V přechodu 1 na 1 nebo 1 na 2 byli kreativní a nesmírně efektivní. Nebáli se hrát na riziko i na postu brankáře. Deset zápasů, deset výher a desetkrát jsme herně soupeře přehráli týmovou i individuální kvalitou. Klukům nechyběla bojovnost, odhodlání, cílevědomost, prostě to, co by správný slávista neměl postrádat.

Největší uznání pro náš tým nebylo vítězství, ale poklona kolegů trenéru i početného obecenstva za předvedenou hru po celou dobu turnaje. Samozřejmě, že hráčům udělalo radost především to, že turnaj ovládli a mohli zvednout nad hlavy nádherný pohár za první místo a krásné zlaté medaile. Je vidět práce trenéra Petra Silovského a celého realizačního týmu.

Koncepce, kterou jsme se vydali, zdá se být správná. Nemáme za cíl vyhrávat za každou cenu, ale hrát co nejvíce fotbalově a s maximální odvahou na každém postu. Jestli dostaneme gól, nás až tolik netrápí, ale chceme vždy zanechat co nejlepší dojem z naší hry. A to si dovolím tvrdit, že se nám na tomto turnaji povedlo a nakonec nás to dovedlo i k vítězství.

Chci zároveň poděkovat organizátorům za výbornou práci při organizaci turnaje a především rodičům za fantastickou podporu v průběhu celého turnaje.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články