U19 a U17: Ze severu Čech se šesti body | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Ze severu Čech se šesti body

DUCHCOV - V druhém zápase celostátních dorosteneckých lig U19 a U17 si připsali červenobílí dvě výhry. Starší dorostenci U19 porazili severočechy 4:0, jejich mladší kolegové pak 3:0.

U19: Zákroky Matěje Svítila pomohly k výhře

Bojovný úvod utkání zvládli lépe sešívaní a v 15. minutě se ujali vedení. Tomáš Čvančara byl faulován na polovině soupeře, rozehrávky se ujal Jan Havránek, obranu Teplic překvapil centrem na úplně volného Matěje Valentu, který chytrou hlavičkou přeloboval brankáře Nejedlého.

Poté si několik zajímavých příležitostí vytvořily domácí Teplice, Matěj Svítil byl však připraven a držel vedení sešívaných. Ve 30. minutě střílel Tomáš Čvančara, jeho střelu tečoval těsně vedle Matěj Valenta. Brankář Matěj Svítil opět podržel svůj tým v 35. minutě, když vytáhl zakončení osamoceného útočníka Teplic.

Druhý gól přidali sešívaní v 50. minutě, Václav Vyleta váhal s rozehrávkou tak dlouho, až ho o míč připravil napadající Tomáš Čvančara a svůj samostatný únik zakončil trefou na 2:0. O minutu později se dostaly do vyložené šance Teplice, útočník pronikl až před Matěje Svítila, brankář sešívaných však vytáhl skvělý zákrok!

57. minuta přinesla další příležitost Matěje Valenty, který byl po centru Tomáše Čvančary na zadní tyči osamocen, zakončoval ale bohužel nad. V 60. minutě Libor Drozda vybojoval míč na vlastní polovině, vyvezl ho směrem k brance soupeře, kde ho předal Janu Pekovi, který vyslal povedenou střelu z dálky, míč skončil jen těsně nad břevnem branky.

Na 3:0 zvyšovali sešívaní v 63. minutě. Po centru Martina Bejbla se k míči dostal na hranici vápna Adam Petrák, umístěnou střelou donutil brankáře Nejedlého k dobrému zákroku, golman Teplic však vyrazil míč jen k nohám Jana Havránka, který zvýšil na 3:0. V 77. minutě měl další šanci Matěj Valenta, ten si ve vápně našel centr Martina Macha, jeho umístěné zakončení hlavou Nejedlý vyrazil na roh.

Definitní tečku přidala Slavia v poslední minutě, Jan Havránek vysunul na pravé straně Lukáše Bielesze, jehož centr sklepl Dominik Suk na Davida Macháčka, kapitán Slavie se nemýlil a stanovil definitní podobu skóre na 4:0.

Sešívaní díky výborným zákrokům Matěje Svítila v Teplicích branku neinkasovali a sami čtyři branky vstřelili. ze severu Čech tak berou tři body za výhru 4:0.

FK Teplice - SK Slavia Praha 0:4 (0:1)
Branky: 15. Valenta 50. Čvančara, 63. Havránek, 90. Macháček
Sestavy: 
Teplice: Nejedlý - Vyleta, Knapík (56. Frána), Kováč, Vobecký (65. Ondrášek), Kokeš (C), Schettl, Vepřovský, Matkovič, Kormunda, Šilhan (77. Radosta)
Slavia: Svítil - Janoušek (46. Mach), Škarda, Drozda, Bejbl - Petrák, Macháček (C), Valenta - Havránek, Čvančara (67. Suk), Pek (75. Bielesz)

U17: I přes spoustu neproměněných šancí výhra 3:0

Tým U17 v celém průběhu utkání neproměnil spoustu brankových příležitostí. Do vedení šla Slavia v 27. minutě, Adam Vlasák pronikl do pokutového území a střelou na bližší tyč otevřel skóre.

Další branky přidali červenobílí v druhém poločase. První z nich přišla po přesném centru Alexandra Bárty na Ladislava Krobota, který umístěným zakončením zvýšil na 2:0. O minutu později přidal Ladislav Krobot svoji druhou trefu, na levé straně prošel obranou a jeho tečovaný centr skončil za zády brankáře.

Mladší dorost U17 je po dvou zápasech stoprocentní se ziskem šesti bodů.

FK Teplice - SK Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky:
71. a 72. Krobot, 27. Vlasák
Sestava:Markovič - Bárta, Vincour, Vlček, Kosek - Červ (46. Žambůrek), Eichler (66. Walter), Vít - Zeronik (50. Kubiš), Vlasák (50. Krobot), Kubáň

Další zápasy dorostenecké ligy odehrají sešívaní v sobotu 19. 8. od 11:00 a 13:15 na Xaverově proti Příbrami.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články