U19 a U17: Z Opavy s pěti body | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Z Opavy s pěti body

OPAVA - Dorostenecké týmy čekala náročná cesta do Opavy, kde pokračovala dalším kolem nejvyšší dorostenecká liga. Starší celek ve Slezsku vyhrál 3:1 díky trefám Drozdy, Havránka a Valenty, mladší tým U17 zvítězil po pokutových kopech.

U19: Tři body z Opavy

Po dvoukolové pauze nastoupili dorostenci na půdě Opavy a hned od prvních minut se tlačili před bránu soupeře. Už ve druhé minutě napřáhl zpoza vápna Michael Hönig, povedenou ranou orazítkoval břevno. Další dvě nadějné střely měl David Beňo, první brankář domácích vyrazil, druhé zakončení zblokovala obrana.

Vedení přišlo v osmé minutě. Jan Havránek rozehrál standardní situaci na Michaela Höniga, který vrátil míč na vápno na Libora Drozdu, střední obránce si míč připravil na střelu a chytrou umístěnou střelou k zadní tyči nedal brankáři šanci. Ve 28. minutě se dostal ke střele Matěj Valenta, míč skončil těsně nad brankou.

Druhá trefa přišla po rychle rozehraném autu Michaela Höniga, který poslal do úniku Matěje Valentu, ten na levé straně obešel obránce a předložil míč k Janu Havránkovi, který o tyč zvýšil na 2:0 pro červenobílé.

Další trefy padaly ve druhém poločase, v 53. minutě se prosadila opět Slavia. Přízemní centr Karla Schneidera se dostal až na zadní tyč k Matěji Valentovi, ten ve skluzu dopravil míč do odkryté branky a ke své asistenci si připsal také gól. Další velkou šanci připravil pro Jana Havránka David Beňo, záložník Slavie si poradil s obráncem a levačkou protáhl brankáře, který vytáhl míč na roh.

Domácí se dočkali snížení zásluhou proměněného pokutového kopu Veselého. V závěru utkání byl pro obranu Opavy nebezpečný střídající Bruno Čerňanský, který si dokázal připravit příležitosti, stav utkání se už ale neměnil.

Slavia U19 tak dovezla z Opavy tři body za výhru 3:1, hned v úterý 24. 10. čeká dorostence další dlouhá cesta, od 13:30 hrají v Karviné.

Slezský FC Opava - SK Slavia Praha 1:3 (0:2)
Branky: 61. Veselý (pen) - 8. Drozda, 38. Havránek, 53. Valenta
Sestava: Radimský - Schneider, Drozdy, Macháček, Janoušek - Beňo, Petrák - Havránek (87. Pek), Valenta (78. Vaněk), Hönig - Čvančara (70. Čerňanský)

U17: Výhra po pokutových kopech

Mladší dorostenci vstoupili do utkání dvěma šancemi Ondřeje Kubiše, ty však branku nepřinesly. Útočník sešívaných poté musel kvůli zranění ze hry odstoupit. První gól tak přišel až ve 30. minutě, kdy Adam Toula postupoval sám na brankáře, tomu udělal kličku, ale s míčem se dostal do velkého úhlu, míč tak posunul na Michala Kubáně, který ještě našel Jakuba Zeronika, který už dopravil míč do sítě.

Domácí srovnali po standardní situaci, míč z rohového kopu se ještě povedlo obraně odvrátit, následný centr se dostal ke Stuchlíkovi, který vyrovnal na 1:1.

Slavia měla ve druhém poločase velký tlak, dvě velké příležitosti měl obránce Tomáš Vlček, ani jedna z nich ale gólem neskončila. Když už se sešívaní radovali z gólu, tak nebyl pro údajný ofsajd uznán, Adam Toula se dostal do samostatného úniku, míč ještě posunul před prázdnou branku na Michala Kubáně, který se ale podle názoru pomezního rozhodčího nacházel v ofsajdovém postavení. Sešívaní měli v závěru velký tlak, ale rozhodující branku se jim vsítit nepovedlo.

V penaltovém rozstřelu pak dvě penalty chytil Jakub Trefil a tým U17 tak získal dva body. 

Slezský FC Opava - SK Slavia Praha 1:2 (1:1) po pk
Branky:
37. Stuchlík - 30. Zeronik
Sestava: Trefil - Hošek, Vlček, Brojo, Schneider (73. Starý) - Červ, Vít (60. Eichler), Žambůrek - Kubáň, Kubiš (24. Toula), Zeronik

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články