U19 a U17: Vršovické derby přineslo výhru i prohru | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Vršovické derby přineslo výhru i prohru

PRAHA/XAVEROV - Vršovické derby mělo na plánu víkendové kolo celostátních dorosteneckých lig. Starší dorostenci prohráli smolně gólem v závěru utkání, mladší tým U17 porazil Bohemians 1905 2:0 a stále je stoprocentní.

U19: Prohra brankou v závěru

V prvním poločase diváci na Xaverově mnoho brankových příležitostí neviděli, hra se odehrávala hlavně ve středu pole. Z nadějné pozice pálil Jan Havránek levačkou těsně vedle. Další zajímavé akce stačila obrana hostů na poslední chvíli odvrátit. V závěru prvního poločas měli hráči Bohemians 1905 velkou příležitost. Útočník hostů vystihl chybnou malou domů a postupoval sám na brankáře Matěje Svítila, který však vytáhl skvělý zákrok.

Hned v úvodu druhého poločasu se ale trefili hosté. Centr Zemana z levé strany si našel Koubek, který se na malém vápně prosadil a otevřel skóre. Sešívaní srovnali po rohovém kopu Jana Havránka, jehož centr si našel na zadní tyči Matěj Valenta, který umístěnou střelou srovnal na 1:1.Slavia zatlačila hosty na jejich polovině, hráči Bohemians 1905 hrozili především z rychlých protiútoků. Jeden takový vyšel v 87. minutě, když se do šance dostal Lukáš Bielesz a lobem přehodil brankáře Svítila – 1:2.

Červenobílí mohli v závěru vyrovnat, centr Jana Havránka našel Libora Drozdu, který hlavičkou orazítkoval břevno. Chybělo jen pár centimetrů, aby se míč od horní tyče odrazil za brankovou čáru.

Starší dorostenci prohráli s Bohemians 1905 1:2. Šanci odčinit nepříznivý výsledek budou mít v sobotu 9.9. od 13:00 v Olomouci.

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 1:2 (0:0)
Branky:
58. Valenta – 47. Koubek, 87. Bielesz
Sestava: Svítil – Mach, Drozda, Škarda, Michovský (52. Bejbl) – Valenta, Macháček, Beňo (64. Petrák) – Havránek, Čvančara (73. Azilinon), Pek

U17: O výhře rozhodl druhý poločas

Vršovické derby mladších dorostenců se neslo v podobném duchu, hosté dobře bránili a přecházeli do rychlých protiútoků. V prvním poločase neproměnil největší šanci Michal Kubáň. Střely Adama Vlasáka, Jakuba Zeronika a další pokus Michala Kubáně skončil na brankáři Bohemians.

Vedení se ujala Slavia v 50. minutě, Alexandr Bárta přešel na pravé straně přes několik obránců, přesným pasem našel Jakuba Zeronika, který si poradil s brankářem – 1:0! Druhá trefa přišla po akci na levé straně, dvojice Jakub Zeronik a Daniel Kosek svou akcí přinesla uklidňující druhou trefu z kopačky Daniela Koska.

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 2:0 (0:0)
Branky:
50. Zeronik, 56. Kosek
Sestava: Trefil - Bárta, Vincour, Walter, Kosek - Červ, Vít, Kubáň (71. Brojo) – Zeronik (64. Schneider) , Vlasák (71. Bývalec), Hošek (53. Kubiš)

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články