U19 a U17: Dva triumfy v Plzni | SK Slavia Praha
Více

U19 a U17: Dva triumfy v Plzni

PLZEŇ/LUČNÍ - Po domácích výhrách nad Baníkem Ostrava čekaly na dorostenecké celky duely proti Viktorii Plzeň. Stejně jako minulý týden si oba týmy připsaly vítězství! Výběr U19 opět zvítězil gólem v poslední desetiminutovce, mladší tým U17 potvrdil svou výhru ve druhém poločase.

U19: Krásná rána Karla Schneidera rozhodla o výhře

Sešívaným v utkání hodně pomohlo brzké vedení, do kterého šli už v 7. minutě! David Macháček našel dlouhou přihrávkou za obranu rozběhnutého Michaela Höniga, ten prvním dotykem udělal kličku brankáři Maříkovi, který ho fauloval a následoval pokutový kop. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil kapitán David Beňo.

Plzeň se snažila o vyrovnání a vytvořila si několik zajímavých příležitostí, v jedné z nich postupoval sám na brankáře Jakuba Markoviče plzeňský Štursa, gólman Slavie ale vytáhl skvělý zákrok! Také v dalších příležitostech byl Jakub Markovič připraven. V závěru poločasu se do samostatného úniku dostal Tomáš Čvančara, svým zakončením ale orazítkoval tyč za zády Maříka.

Vyrovnání přišlo v úvodu druhého poločasu, po centru do vápna se v závaru před brankou nejlépe zorientoval Pavel Šulc a srovnal na 1:1. Také druhá část utkání se hrála ve velkém tempu, zajímavou příležitost měl Andrei Sintean, který se zbavil obránce, levačkou ale v dobré pozici střílel pouze doprostřed, brankář Mařík míč i tak zachytil jen s velkými problémy.

Rozhodnutí přišlo v 80. minutě. Míč se dostal za velkým vápnem ke Karlu Schneiderovi, který neváhal a napálil ho k přední tyči, Mařík v brance Plzně se po jeho střele natahoval marně – 2:1 pro sešívané! Plzeň si vytvořila v závěru tlak, do větší šance se ale nedostala. Slavia naopak hrozila z rychlých brejků, ale ani jeden z nich nedokázala gólově vyřešit, byť na to příležitost měla, hlavně v případě Ladislava Krobota nebo Andreie Sinteana. Sešívaní vedení udrželi a Plzeň porazili 2:1.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 1:2 (0:1)
Branky:
53. Šulc - 8. Beňo (pen), 81. Schneider
Sestava: Markovič - Schnider, Drozda, Macháček, Kosek - Beňo, Petrák - Hönig, Vaněk (46. Sintean), Nabiyev (85. Krobot) - Čvančara (79. Valenta)

U17: Další tři body proti třetí Plzni

První dvě příležitosti zápasu si vytvořili domácí, křížná střela skončila těsně vedle, hlavička na přední tyči také mezi tři tyče nemířila. Na druhé straně dostal vynikající přihrávku za obranu od Tomáše Vincoura Adam Vlasák, útočník Slavie levačkou ale také branku netrefil. Povedený fotbalový okamžik ukázal divákům Lukáš Červ, který napřáhl z dálky, míč z jeho kopačky skončil na spojnici břevna a tyče.

Sešívaní se ujali vedení těsně před poločasovou přestávkou, Jakub Zeronik převzal přihrávku na levé straně, míč odvedl přes celou šířku vápna na pravou stranu, odkud uklidil míč přesně k zadní tyči.

Uklidňující druhý gól přišel v 60. minutě, Adam Vlasák našel přízemním centrem Michala Kubáně, který usměrnil míč do sítě – 2:0! V 69. minutě už to bylo 3:0, Jan Hošek našel ve vápně Davida Eichlera, který navázal na svou trefu v dresu české reprezentace U17 a také proti Plzni se gólově prosadil.

Domácí se dočkali gólu ze standardní situace, po centru z pravé strany hlavičkoval na malém vápně osamocen Dominik Fišer a snížil na 1:3. Definitivní podobu skóre stanovil v poslední minutě Ladislav Krobot, který se po další přihrávce Jana Hoška dostal do velké šance a přesným zakončením potvrdil výhru týmu U17 v Plzni.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 1:4 (0:1)
Branky:
78. Fišer - 38. Zeronik, 60. Kubáň, 69. Eichler, 80. Krobot
Sestava: Trefil – Bárta, Vincour, Vlček, Schneider – Eichler, Vít, Červ – Kubáň (72. Krobot), Vlasák (68. Kubiš), Zeronik (60. Hošek)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články