U19: Ve druhém zápase na GENRALI CEE Cup prohra s RB Leipzig | SK Slavia Praha
Více

U19: Ve druhém zápase na GENRALI CEE Cup prohra s RB Leipzig

Ve druhém zápase GENERALI CEE Cupu se týmu U19 setkal s nováčkem německé Bundesligy, týmem RB Leipzig. Vypjaté utkání nabídlo divákům spoustu zajímavých momentů, bohužel se špatným koncem pro Slavii.
Německý tým vstoupil do utkání lépe a ve 12. minutě šel zásluhou hlavičky Dadashova do vedení.

Obrovskou šanci na vyrovnání měla Slavia v 30. minutě. Ve vápně byl faulován Pavel Bucha a k rozehrávce pokutového kopu se postavil David Novák, toho však vychytal brankář soupeře.

Soupeř tak trestal, ve 32. minutě přišla rychlá křídelní akce a po centru ze strany uklidil míč do sítě opět Dadashov - 0:2.

Poté zahrozila opět Slavia, dvě zajímavé příležitosti měl Marco Lauricella, nejprve svou střelou zpoza velkého vápna napálil břevno, v další šanci pak zakončoval z malého vápna nad branku.

Snížení výsledku přišlo ve 42. minutě, přesnou ranou k tyči se trefil Daniel Krejdl.

Druhý poločas byla Slavia na hřišti jasně lepším týmem a zamkla soupeře na jeho polovině, toužené vyrovnání však nepřišlo. RB Leipzig využil jeden ze svých rychlých protiútoků k navýšení vedení, v 80. minutě se trefil Demirovic.

Slavia se ale nevzdala, ve 87. minutě se po centru Antonia Lauricelly ocitl na malém vápně úplně sám Ondřej Pek a hlavou snížil na 2:3.

Poslední slovo měli hosté, po dalším rychlém brejku stanovil skóre zápasu na 4:2 pro RB Leipzig Kuhn.

SK Slavia Praha - RB Leipzig 2:4 (1:2)

Branky: 42. Krejdl, 87. Pek - 12., 32. Dadashov, 80. Demirovic, 90. Kuhn

Sestava: Toman - Pek, Žežulka (37. Vyskočil), Mareš, Pardubský - Bucha, Beňo (56. A. Lauricella), Čermák (70. Havrda) - Krejdl, M. Lauricella, Novák (37. Kurtalič) 
ČK: 90. Vyskočil

Slavii tak čeká zápas o umístění, o soupeři, místu a času Vás budeme informovat.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články