U19: V generálce výhra nad vedoucím celkem ČFL | SK Slavia Praha
Více

U19: V generálce výhra nad vedoucím celkem ČFL

PRAHA/EDEN - Ke generálce na jarní část dorostenecké ligy si tým U19 pozval do Edenu dosavadního lídra ČFL, tedy třetí nejvyšší domácí ligy. Dorostenci Slavie si poradili na výbornou a vyhráli 4:1.
V sestavě vedoucího celku třetí nejvyšší české soutěže nastoupili například také Jiří Vondráček nebo Marek Čepelák, kteří v nedávné době oblékali sešívaný dres.

První velkou příležitost si připsali hosté z Jiren, lob jednoho z útočících hráčů soupeře však skončil na břevně. Vedení se tak jako první ujali sešívaní! Michael Hönig vystihl rozehrávku obrany hostujícího týmu, míč pak posunul na Pavla Buchu, ten pak kolmicí mezi stopery poslal do samostatného úniku právě reprezentanta
Michaela Höniga, který svým lobem zkušeně přehodil brankáře - 1:0!

V 32. minutě měla Slavia další velkou šanci. Jan Vejvar si na levé straně pohrál s obráncem, ostrým centrem našel na přední tyči Davida Nováka, ten hlavičkou orazítkoval břevno. Také Jirny měly jednu velkou příležitost, střílenou přihrávku se snažil útočící hráč soupeře usměrnit do branky, ovšem byl již ve velkém úhlu a branku minul.

Klasický gól do šatny přidala Slavia v poslední minutě prvního poločasu. Jirny nejprve kopaly standardní situaci, sešívaní se poté dostali do rychlého protiútoku 3 na 1. Pavel Bucha vyslal do úniku Jana Vejvara, ten přesným pasem vyzval ke skórování Šimona Havrdu, který uklidil míč přesně k tyči.

V úvodu druhé půle vstřelili hosté kontaktní gól, když se útočník řítil sám na brankáře Denise Radimského a svůj únik proměnil v branku. Slavia však opět odskočila do dvoubrankového náskoku. Ondřej Pek vyslal do samostatného úniku Pavla Buchu, který potvrdil skvělou formu ze zimní přípravy a umístěnou střelou nedal brankáři šanci - 3:1!

Čtvrtá branka začala u kopaček Petra Kovaříka, který poslal přihrávku mezi obránce, tu však obránce hostů tečoval mezi tři tyče, brankář s velkými obtíži vyrazil míč před sebe a dobíhající David Beňo již neměl problém přidat čtvrtý gól. V poslední minutě se skvělým zákrokem blýskl Denis Radimský, když skvěle vytáhl hlavičku útočníka Jiren.

Slavia U19 v generálce na jarní část dorostenecké ligy porazila první celek ČFL z Jiren 4:1. Příští sobotu 25. 2. přivítá od 11:00 na umělé trávě v Edenu České Budějovice.

SK Slavia Praha - Jirny 4:1
Branky: 17. Hönig, 45. Havrda, 55. Bucha, 87. Beňo - 48. soupeř
Sestava: Přibyl (46. Radimský) - Pek, Stropek, Vyskočil, Havrda (55. Schneider) - Bucha (80. Havránek), Beňo, Macháček (70. Stehno) - Vejvar, Novák (46. Bielesz), Hönig (70. Kovařík)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články