U19: Na úvod dorostenecké ligy tři body z jihu Čech | SK Slavia Praha
Více

U19: Na úvod dorostenecké ligy tři body z jihu Čech

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Tým U19 vstoupil v sobotu do nové sezony dorostenecké ligy zápasem v Českých Budějovicích. Po nerozhodném prvním poločase strhli v druhém poločase dorostenci sešívaných zápas na svou stranu.
Dorostenci Slavie od úvodu ukazovali, kdo bude na hřišti dominovat a brzy se dostali do vedení. V 8. minutě se dostal ve středu hřiště k míči Pavel Bucha, přesnou přihrávkou za obranu našel Marca Lauricellu, který se štěstím dopravil míč do sítě - 1:0!

Slavia byla i nadále aktivnější, do několika zajímavých šancí se dostal
Marco Lauricella, největší šanci měl však Daniel Krejdl, který po dlouhém autu Václava Pardubského zakončoval z malého vápna nad.

Po neproměněných šancích přišel trest. Po rychlé akci středem hřiště vyrovnal na 1:1 Mikuláš Jáša.

Dvě velké šance na měla Slavia v 48. minutě. David Beňo přihrávkou za obranu hledal Pavla Buchu, brankář soupeře však svým vyběhnutím našemu záložníkovi míč vypíchl, následně se míč dostal k Davidovi Novákovi, který posunul míč na Ondřeje Žežulku. Ten se pokusil chytrým obloučkem přehodit vyběhnutého brankáře, jeho zakončení však skončilo jen těsně nad brankou.

Do vedení tak šli sešívaní o tři minuty později. Míč se za velkým vápnem odrazil k Davidovi Beňovi, který krásnou střelou z dálky poslal Slavii do vedení 2:1.

Vedoucí gól hráčům Slavie pomohl a ti se dále tlačili do zakončení. V 61. minutě sice dopravil míč do sítě podruhé Marco Lauricella, ale jeho gól nebyl pro ofsajd uznán.

Třetího gólu se Slavia dočkala v 66. minutě. Ondřej Žežulka našel svým centrem na zadní tyči Pavla Buchu, který připravil míč před prázdnou bránu pro Davida Nováka, pro kterého nebyl problém dopravit míč do sítě.

Dorostenci Slavie v té chvíli na hřišti dominovali a soupeře před svou branku nepouštěli. Z ojedinělé akce soupeře do vápna sešívaných však přišel faul a následný pokutový kop, který v 75. domácí Lindák proměnil a snížil na 2:3.

Potvrzující čtvrtý gól do sítě Českých Budějovic přidal v nastavení zápasu po sólu přes tři čtvrtiny hřiště kapitán Pavel Bucha.

Zápas hodnotil trenér Anton Mišovec:
"Do prvního mistrovského utkání v nové sezóně jsme vstoupili aktivně a po hezké akci, kolmé přihrávce Buchy vstřelil první gól Lauricella Marco. Postupem hry jsme si vytvořili ještě čtyři gólové příležitosti, ale neproměnili jsme je a po chybě ve středu hřiště jsme nechali soupeře vyrovnat. Do druhého poločasu jsme udělali dvě změny v sestavě. Po gólech Beňa a Nováka jsme šli do dvoubrankového náskoku. Trochu mě mrzelo neproměnění gólových šancí Nováka a Kovaříka a také neuznání gólu. Soupeř snížil z pokutového kopu. Nejhezčí akcí zápasu byl průnik Pavla Buchy v poslední minutě, kdy obešel obránce a prostřelil vybíhajícího brankaře, čímž potvrdil naše zasloužené vítězství 2:4. Po poločase jsem provedl změny kvůli tomu, abychom v utkání s mnoha šancemi zvítězili. Pochvalu zaslouží celý tým za dobrý vstup do soutěže, útočnou hru a vstřelené čtyři góly."

Ve čtvrtek 18. 8. od 15:30 odehraje tým U19 přátelské utkání proti týmu Hapoel Haifa. Další mistrovské utkání pak odehraje 24. 8. od 11:00 na Xaverově proti Plzni.

České Budějovice - SK Slavia Praha 2:4 (1:1)

Branky: 33. Jáša, 75. Lindák z pen - 8. M. Lauricella, 51. Beňo, 66. Novák, 90+1. Bucha
Sestava: Přibyl - Stropek, Vyskočil, Mareš, Pardubský - Bucha (K), Beňo, Čermák (46. Žežulka) - Krejdl (83. Kovařík), M. Lauricella (88. Vejvar, Havrda (46. Novák)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články