U17: Z haly ve Wiesbadenu bronz | SK Slavia Praha
Více

U17: Z haly ve Wiesbadenu bronz

WIESBADEN - Mladší dorostenci U17 se v zimní přípravě účastnili prestižního a tradičního halového turnaje v německém Wiesbadenu. Po prvním místě v základní skupině bohužel v semifinále nestačili na Frankfurt, v zápase o třetí místo si ale dorostenci Slavie díky výhře nad Hamburkem zajistili bronzové medaile.
Základní skupina
SK Slavia Praha – Augsburg 2:2 (2x Žambůrek)
SK Slavia Praha – Mainz 4:1(2x Vincour, Žambůrek, Eichler)
SK Slavia Praha – West Ham 4:0 (2x Žambůrek, 2x Eichler)
SK Slavia Praha – Schalke 6:0 (3x Kubáň, Vincour, Vít, Eichler)
SK Slavia Praha – Wiesbaden 6:3 (3x Kubiš, Žambůrek, Eichler, Stárek)

Semifinále
SK Slavia Praha – Frankfurt 0:1

O 3.místo
SK Slavia Praha – Hamburk SV 3:1 (2x Žambůrek, Vincour)

Konečné pořadí
1. 1. FSV Mainz
2. Eintracht Frankfurt
3. SK Slavia Praha
4. Hamburger SV
5. SK Rapid Wien
6. FC Augsburg

Jan Žambůrek si vystřílel trofej pro nejlepšího střelce turnaje.

Průběh turnaje komentoval trenér U17 Milan Titěra: „Tým U17 se zúčastnil halového turnaje ve Wiesbadenu, který již 25 let hostí dvanáct týmů z celé Evropy. Slavia se stala tradičním účastníkem a letos měla i velkou šanci v turnaji zvítězit. Jediné utkání, které jsme těsně prohráli v semifinále, nás stálo vysněné finále. V boji o třetí místo však naši hráči předvedli velkou vůli uspět a zápas zvládli. Hráči si velmi dobře poradili se specifickým prostředím sálového fotbalu s mantinely. Zvýšené požadavky byly na hráče zejména v činnostech při krytí míče, rychlosti reakce, neustále se měnící podmínkách, odvaze hrát 1 na 1. Do turnaje nemohlo zasáhnout několik hráčů, kteří měli lehké zdravotní problémy po soustředění, a tak šanci dostali další hráči. Všichni kluci pracovali s odhodláním se ukázat, o čemž svědčí nejen celkové umístění, ale i herní projev a ukazatel nejvíce vstřelených gólů a nejméně obdržených gólů. Individuální ocenění získal jako nejlepší střelec Jan Žambůrek a skvělé výkony podávali oba naši brankáři Jakub Trefil a Christian Fülöp. Vítězem turnaje se nakonec stal po penaltovém rozstřelu 1. FSV Mainz. Poraženým finalistou byl Eintracht Frankfurt. Za třetí Slavií zůstaly věhlasné fotbalové akademie jako Arsenal, West Ham, Leverkusen, Schalke a další,“ hodnotil turnaj trenér U17 Milan Titěra.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články