U16: V konkurenci evropské elity páté místo | SK Slavia Praha
Více

U16: V konkurenci evropské elity páté místo

NOVIGRAD - Do chorvatského města Novigrad odcestoval tým U16 vedený trenérem Petrem Mikolandou k turnaji Istria Youth Cup 2017. V prvním zápase skupiny A sešívaní remizovali s Manchesterem City 2:2, v druhém duelu nestačili na Benficu Lisabon. V posledním utkání si Slavia připsala skalp Bayernu Mnichov! O páté místo si pak zahráli s Chelsea FC, kterou porazili 2:1.

Skupina A:

SK Slavia Praha
FC Bayern Mnichov
SL Benfica
Manchester City

Skupina B:

GNK Dinamo Záhřeb
Chelsea FC
FC Red Bull Salzburg
Inter Milán

Zápasy ve skupině:

Manchester City - SK Slavia Praha 2:2 (1:1)
Branky: 2x Toula
Sestava: Surovčík - Matys, Neruda, Štětka, Starý - Kopáček, Křišťan - Douděra, Kneifel, Kulhavý - Toula. 
Střídali: Hroník, Fila, Šimoník, Štěpnička

Úvodní zápas hodnotil trenér Petr Mikolanda: „Zápas proti soupeři, kterého nepotkáme v naši soutěži, se odehrál ve velkém tempu. Kluci se soupeře nezalekli a byli aktivnější, důraznější s větším množstvím brankových příležitosti. Kvalita soupeře byla dána kvalitou zakončení, kdy ze tří střel dokázali dvě branky vsítit. My jsme na stejné množství branek potřebovali šest šancí, a ještě jsme neproměnili penaltu. Kluci začali skvělou hrou a nasazením. V dalším utkání máme velice těžkého soupeře Benficu, která v prvním zápase porazila 4:0 Bayern Mnichov,“ řekl k zápasu trenér týmu U16.

SL Benfica - SK Slavia Praha 3:1 (3:0)
Branky: Kneifel

Zápas hodnotil trenér Petr Mikolanda: „Tým Benfiky je hodnocen jako jeden z nelepších týmů tohoto ročníku v celé Evropě, a toto se ukázalo i na našem zápase. Naši kluci se snažili dostat na kobylku hostům, ale jejich dovednosti v rychlosti a pohybu byly neuvěřitelné, s takovým soupeřem jsme se nesetkali. První poločas pro nás začal špatně, kdy jsme si dali vlastní branku po rohovém kopu, poté hra byla vyrovnaná do doby, než soupeř využil rychlého brejku a bylo to 2:0. Poté se kluci dostali do pár zakončení které bohužel ani nedoputovali k brance soupeře, protože byly zblokovány. Třetí branku jsme obdrželi po střele z třiceti metrů. Druhý poločas jsme se uklidnili a hráli poprvé v této sezoně v bloku. Zasloužené vítězství druhého poločasu dokázal Kneifel využít standardní situaci. Ke konci utkání jsme ještě měli nebezpečné závary, ale více jsme z nivh nevytěžili. Zasloužené vítězství hostů, jelikož takový to výkon a individuální techniku z našich luhů a hájů neznáme, ani se nemáme šanci porovnávat. Dobrá škola pro hráče a trenéry, jelikož jsme se hodně naučili a poučili," našel také pozitiva trenér.

FC Bayern Mnichov - SK Slavia Praha 0:2 (0:2)
Branky: Starý, vlastní

Poslední utkání skupiny hodnotil trenér Petr Mikolanda: „Zápas pro nás začal velice dobře, kdy po Křištanově centru si do vlastní branky vstřelil míč hostující hráč. Dále pokračovalo přetahování se okolo půlící čáry. Druhou branku jsme vstřelili po rohu a nacvičené akci Starým. Hra se odvíjela kolem půlicí čáry a hosté nevěděli, kudy proniknout do naší dobře organizované obrany. Druhý poločas Bayern zvýšil agresivitu, ale nebylo jim to nic platné, jelikož naši kluci dokázali být koncentrovaní do defenzivy a byli kvalitní do ofenzivy. Další branka již nepadla, jelikož jednu velkou šanci náš brankář chytil, a my naopak nedali zajímavé situace. Zasloužená výhra nad Bayernem Mnichov a další vynikající konfrontace z hlediska kvalitního utkání pro naše hráče!," řekl trenér.

Zápas o 5. místo:

SK Slavia Praha - Chelsea FC 2:1 (2:0)
Branky: 2x Kulhavý

Konečné pořadí:

1. Red Bull Salzburg
2. S.L. Benfica
3. GNK Dinamo Záhřeb
4. Manchester City FC
5. SK Slavia Praha
6. Chelsea FC
7. FC Bayern Mnichov
8. Inter Milán

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články