U16: Páté místo na All Stars Cupu 2017 | SK Slavia Praha
Více

U16: Páté místo na All Stars Cupu 2017

PRAHA/EDEN - Za účasti slavných evropských velkoklubů se v Edenu odehrál tradiční All Stars Cup. Letošní ročník byl určen pro hráče kategorie U16, tedy ročník narození 2001 a mladší. Zápasy se hrály 2x15 minut. Během pátku se odehrály základní skupiny, v sobotu pak turnaj pokračoval zápasy v dalších skupinách. Slavia ve čtvrtfinále nestačila na mexický Chivas Guadalajara, tým si však díky následným výhrám na Dortmundem a FC Midtjylland zajistil páté místo.
Slavia vstoupila do turnaje zápasem s londýnským Arsenalem. Úvodní zápas proti velkoklubu z Anglie se sešívaným podařil na výbornou, Slavia porazila Arsenal 2:1 díky dvěma trefám Ladislava Krobota. Ve druhém zápase sešívaní neproměnili velké množství šancí, naopak Jihlava jeden svůj rychlý protiútok využila a vyhrála 1:0. Také ve třetím zápase měla Slavia velké množství gólových příležitostí, ale ani jedna se neujala a utkání skončilo bez branek. 

O konečném umístění ve skupině B vzhledem k rovnosti všech kritérií mezi Slavií a japonským týmem Avispa Fukuoka rozhodl netradičně los, ve kterém byli šťastnější hosté z Japonska. Slavia tak postoupila ze skupiny B ze třetího místa a v sobotu ji čekaly ve skupině E týmy FC Midtjylland, Dukla Praha a Chivas Guadalajara.

Zápas s Midtjyllandem byl ve znamení dominance obran, v prvním poločase měli jednu příležitost hosté z Dánska, brankář Markovič byl ovšem pozorný. Ve druhém poločase se dostal k hlavičce Jakub Zeronik, také tentokrát však byl brankář připraven. 

Ve druhém zápase proti Dukle Slavia dominovala, už ve třetí minutě měl velkou šanci Kubiš, z malého vápna mířil v těžké pozici nad. Do vedení šla Slavia v 13. minutě, střelu z odraženého míče po rohovém kopu ještě obrana Dukly zblokovala, míč se však dostal pouze ke kapitánovi Tomáši Vlčkovi, který umístěnou střelou otevřel skóre. Slavia měla v druhém poločase další příležitosti, ale druhého gólu se dočkala až v poslední minutě. Centr z rohového kopu z nohy Jakuba Zeronika si našel opět Tomáš Vlček a druhým gólem potvrdil výhru 2:0

Proti mexickému soupeři se jako první prosadili sešívaní. Jakub Zeronik dostal přihrávku na levou stranu, šikovně se uvolnil a střelou k tyči nedal brankáři šanci. Ve 24. minutě vyslal dobrou střelu z dálky David Eichler, jeho rána mířila těsně nad. Mexický tým se dočkal vyrovnání po rychlé akci středem hřiště.

Sešívaní obsadili ve skupině E první místo, celkově skončili po základních skupinách na pátém místě a postoupili do čtvrtfinále.

Ve čtvrtfinále se Slavia utkala opět s mexickým týmem Chivas Guadalajara. V základní hrací době diváci branku neviděli, o postupujícím rozhodly pokutové kopy, ve kterých byli úspěšnější hosté z Mexika. Slavia si tak zahrála o 5. - 8. místo. V prvním utkání o umístění jí byl soupeřem německý celek Borussia Dortmund. Slavia byla lepší týmem, největší šanci měl po standardní situaci Ondřej Kubiš, hlavičkoval bohužel nad. Penaltový rozstřel Slavia tentokrát zvládla. Duel o páté místo rozhodl po přihrávce Ladislava Krobota Jan Žambůrek. 

Slavia U16 tak obsadil na All Stars Cup 2017 páté místo.

Průběh prestižního turnaje hodnotil trenér Milan Titěra: „Pro nás to byla velmi dobrá konfrontace s týmy z celého světa. Myslím si, že se naši hráči v rámci světové konkurence neztratili, ukázali svůj herní styl, svoje přednosti a také někdy i nedostatky. Turnaj byl neuvěřitelně vyrovnaný, do první osmičky mohlo postoupit klidně čtrnáct týmů, do posledního kola nebylo úplně jasné, kdo z týmů postoupí. Vyrovnanost byla vysoká. Možná někdy díky štěstí nebo díky jednomu gólu v rozdílu skóre se tvořilo pořadí,“ řekl trenér týmu U16.

Zápasy s evropskými velkokluby jsou pro mladé hráče velká zkušenost: „Pro kluky je povzbuzení, že dokázali porazit týmy jako Arsenal a Dortmund. Se všemi ostatními jsme se rvali o jeden gól. Bohužel pro nás jsme klíčové čtvrtfinále prohráli na penalty, tím se nám zavřela cesta zahrát si o medaile, což kluky mrzelo, to zklamání tam bylo znát. Oceňuji, že našli sílu a v posledních dvou utkáních zvítězili,“ pochválil Milan Titěra své svěřence.

Dlouhý turnaj na závěr sezony ukázal, že jsou hráči Slavie skvěle kondičně připraveni: „Ukázalo se, že jsme také výtečně kondičně připraveni, protože v rámci sil mi přišlo, že jsme byli lepší než naši soupeři. Většinou jsme měli na turnajích problém, že jsme měli spoustu zraněných a turnaj jsme dohrávali třeba v deseti hráčích, protože nebylo na střídání. Tohle je první turnaj, který všichni hráči zvládli bez zranění, a mohli jsme tak síly rozložit, využít připravenost hráčů a také vyrovnanost kádru, která je na tak dlouhém turnaji jednou z rozhodujících vlastností. I to, že se nám v rámci českých týmů povedlo skončit nejvýše, je pro naše hráče ocenění. Skončili jsme těsně pod stupni vítězů, i to je pro kluky ukazatel toho, že chybělo málo, aby mohli turnaj vyhrát,“ dodal na závěr trenér U16 Milan Titěra.

Zápasy Slavie v základní skupině:

SK Slavia Praha - Arsenal FC 2:1
Branky: 2x Krobot
Sestava: Markovič - Bárta, Vincour, Vlček, Hošek (16. Kosek) - Vít, Eichler, Žambůrek - Kubiš, Krobot (24. Vlasák), Zeronik

SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava 0:1
Sestava: Trefil - Walter, Vincour, Vlček, Kosek - Vít, Červ, Žambůrek - Vlasák (16. Kubiš), Krobot, Zeronik

SK Slavia Praha - Avispa Fukuoka 0:0
Sestava: Vincour - Bárta, Vlček, Vincour, Hošek - Eichler, Červ, Žambůrek - Kubiš (24. Kosek), Krobot, Schneider (20. Zeronik)

Sobotní zápasy skupiny E:

SK Slavia Praha - FK Midtjylland 0:0
Sestava: Markovič - Bárta, Vincour, Vlček, Kosek - Stárek (16. Eichler), Vít, Žambůrek - Kubiš (16. Zeronik), Krobot, Vlasák

SK Slavia Praha - Dukla Praha 2:0
Branky: 2x Vlček
Sestava: Trefil - Walter (16. Bárta), Vincour, Vlček, Schneider - Eichler, Červ, Stárek - Kubiš (16. Kosek), Vlasák (24. Krobot), Zeronik

SK Slavia Praha - Chivas Guadalajara 1:1
Branka: Zeronik
Sestava: Vincour - Bárta, Vincour, Vlček, Hošek - Eichler, Vít, Žambůrek - Kubiš, Krobot, Zeronik

Čtvrtfinále 

SK Slavia Praha - Chivas Guadalajara 0:1 po pokutových kopech
Sestava: Markovič - Walter (26. Bárta), Vincour, Vlček, Kosek - Stárek (16. Krobot), Eichler, Vít, Žambůrek - Zeronik, Vlasák (20. Kubiš)

Zápasy o umístění

SK Slavia Praha - Borussia Dortmund 1:0 po pokutových kopech
Sestava: Trefil - Bárta, Vincour, Vlček, Hošek - Červ, Eichler,Stárek (20. Krobot) - Kubiš, Vlasák, Schneider

SK Slavia Praha - FC Midtjylland 1:0
Branka: Žambůrek
Sestava: Markovič - Walter, Vincour, Vlasák, Kosek - Vít, Žambůrek, Eichler - Stárek (16. Vlasák), Krobot (28. Kubiš), Zeronik

Konečné pořadí:

1. FC Porto
2. Avispa Fukuoka
3. Ateltico Madrid
4. Chivas Guadalajara
5. SK Slavia Praha
6. FC Midtjylland
7. Borussia Dortmund
8. Zbrojovka Brno
9. Arsenal FC
10. Viktoria Plzeň
11. AC Sparta Praha
12. Altinordu Izmir
13. Paris Saint-Germain
14. Vysočina Jihlava
15. Dukla Praha
16. Bohemians 1905

Na stránkách turnaje najdete kompletní výsledky turnaje.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články