U16: Bez trojice reprezentantů prohra v derby | SK Slavia Praha
Více

U16: Bez trojice reprezentantů prohra v derby

PRAHA/STRAHOV - Výběr U16 se v rámci Memoriálu Vlastimila Marečka utkal na Strahově se Spartou. V prvním zápase hraném v prosinci na půdě Slavie na Xaverově zvítězili sešívaní 4:1. Druhý zápas skončil opět výhrou domácího celku.
Trenér Petr Mikolanda nemohl v derby počítat s trojicí reprezentantů Lukášem Hroníkem, Adamem Toulou a Martinem Douděrou, kteří jsou s českým národním týmem U16 na turnaji ve Spojených arabských emirátech.

Diváci v prvním poločase dlouho čekali na vážnější šanci, první přišla až ve 25. minutě. Kapitán sešívaných Jakub Kopáček našel pěknou přihrávkou za obranou Jonáše Kneifela, který už byl sám před brankářem domácích, podle názoru pomezního rozhodčího byl ale v době přihrávky v ofsajdové pozici.

Ve 34. minutě měla Slavia vyloženou gólovou příležitost. Po rohovém kopu Jakuba Křišťana prodloužil na přední tyči míč Jonáš Kneifel, který doputoval na zadní tyč k Jakubovi Kopáčkovi, který ale zakončil do brankáře. V závěru poločasu měl Jakub Kopáček další příležitost, po centru Lea Gajdošíka se k němu dostal míč po nepovedeném obraném zákroku domácích, svou střelu ale nasměroval nad branku.

Domácí se v prvním poločase do vyložené šance nedostali, obrana v čele s brankářem Jakubem Surovčíkem si dokázala poradit.

V 62. minutě si domácí celek vytvořil velkou příležitost, po standardní situaci hlavičkoval útočník soupeře, cestu míče do branky dokázala ale obrana Slavie zblokovat. První gól domácích přišel po akci na pravé straně, po následném centru se útočník domácích dostal k hlavičce a otevřel skóre. O pár minut později přidali domácí druhou trefu, z pravé strany zakončoval útočící hráč střelou podél brankáře.

Sešívaní poté zamkli soupeře na jeho polovině a vytvořili si několik brankových příležitostí, dvakrát zakončoval Jonáš Kneifel po centrech ze strany, zleva mu jeho šanci připravil Matthias Leitl, z druhé strany pak Karel Hrubeš, ani jedno zakončení však za zády brankáře neskončilo. Zajímavou střelu vypustil zpoza vápna Jakub Kopáček, branku ale těsně minul. Následovaly další nadějné příležitosti Slavie, přišel ale naopak další zásah domácích, když se trefili z přímého kopu.

Sešívaní tak v derby na soupeře výsledkově nestačili a prohráli 0:3.

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 3:0 (0:0)
Sestava: Surovčík - Matys, Neruda, Štětka, Leitl - Garagič, Kopáček, Hájek, Křišťan, Hrubeš - Kneifel
Střídali: Plůcha, Gajdošík

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články