U13 porazila i Inter Milán a je druhá na turnaji v Grazu | SK Slavia Praha
Více

U13 porazila i Inter Milán a je druhá na turnaji v Grazu

PRAHA - Mladší žáky čekal na samý závěr sezony turnaj v Rakousku. Slávistům se postavily celky z Itálie, Slovinska nebo Maďarska a červenobílí skrz mezinárodní konkurenci dokráčeli až do samotného finále. Tam sice podlehli Zbrojovce Brno 0:1, přesto ale mohou být s krásnou druhou příčkou spokojení.
První červnový víkend absolvoval tým SK Slavia Praha U13 svůj poslední zahraniční turnaj v této sezoně. Turnaj se odehrál za velmi teplého počasí v tréninkovém centru rakouského týmu SK Sturm Graz, jehož hrací plochy splňovaly ty nejpřísnější kritéria. Tohoto velmi slušně obsazeného turnaje se zúčastnily týmy z Rakouska, Chorvatska, Maďarska, Česka, Itálie a Slovinska, takže se jednalo o velmi zajímavou mezinárodní konfrontaci. Tým SK Slavia Praha dosáhl těchto výsledků:

Základní skupina:

SK Slavia Praha –  MTK Budapest 1:0 (Hroník)
SK Slavia Praha Baník Ostrava 2:1 (2 Hroník)
SK Slavia Praha NK Bravo Ljubljana 2:0 (Starý, Kopáček)

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha FC Inter Milan 2:0 (2 Hroník)

Semifinále:
SK Slavia Praha Hajduk Split 1:1 (Hroník), postup na penalty 2:0

Finále:
SK Slavia Praha FC Zbrojovka Brno 0:1

Celkové pořadí:

1. FC Zbrojovka Brno
2. SK Slavia Praha
3. Hajduk Split
4. NK Bravo Ljubljana

Komentář trenéra Martina Hladíka: Jsem velmi rád, že se nám podařilo výsledkově navázat na úspěšný turnaj v Lucembursku a opět jsme se dostali do finále zahraničního turnaje, což není nikdy snadné. Jsem spokojen, že jsme se po celý turnaj prezentovali dobrou hrou a ve většině zápasů jsme byli lepším týmem. Škoda, že jsme nedokázali turnaj přes postupy přes Inter Milán a Hajduk Split dotáhnout do vítězného konce, ale je nutné uznat, že Zbrojovka Brna byla ve finále mírně lepším týmem a zaslouženě vyhrála. Přesto kluci zaslouží obrovskou pochvalu za předvedené výkony a vzornou reprezentaci klubu.

Fotografie z turnaje si můžete prohlédnout zde.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články