U hráčů se zvedla bojovnost i odhodlání, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

U hráčů se zvedla bojovnost i odhodlání, těší trenéra

DUBAJ - Slavia podlehla v posledním utkání na soustředění Šachtaru Doněck. „Prohráli jsme o gól, na druhou stranu jsme byli produktivní. Z nějakých třech čtyř šancí jsme dali dva góly. U hráčů se zvedla bojovnost i odhodlání, i v taktických věcech jsme se posunuli dál,“ hledal pozitiva trenér Jindřich Trpišovský.
Slavia podlehla na závěr soustředění Šachtaru 2:3. „Výborný soupeř, byli výborní na míči i v pohybu. Bylo vidět, že jsou vyladění, že hrají v té nejsilnější sestavě a že za deset dní hrají Ligu mistrů. Nesmírně kvalitní soupeř, řekl bych, že to bylo ještě kvalitnější utkání než s Petrohradem. Soupeř hrál naplno,“ hodnotil trenér Jindřich Trpišovský.

„Prohráli jsme o gól, na druhou stranu jsme byli produktivní. Z nějakých třech čtyř šancí jsme dali dva góly. Soupeř byl lepší, v některých částech jsme nestíhali běžecky. Hrajeme tři zápasy během šesti dnů, což bohužel není úplně optimální. Máme asi šest nebo sedm hráčů, co mají zdravotní problémy. Bylo vidět, že toho mají občas kluci plné zuby, ale šli jsme do toho na krev, naplno, ale ani tak to na soupeře nestačilo. U hráčů se zvedla bojovnost i odhodlání, i v taktických věcech jsme se posunuli dál. Soupeř nás přehrával po naší pravé straně, odkud si připravil všechny šance. Výborné utkání,“ dodal trenér.

Oba týmy šly do zápasu naplno a hrálo se tvrdě. „Myslím, že to bylo se vším všudy. Jejich hráči se chtějí všichni poprat o základní sestavu v Lize mistrů, ale naši kluci si nenechali nic líbit. Blíží se mistrovská utkání a každý chce přesvědčit, že na hřiště patří, a to ať fotbalově, běžecky nebo bojovností. Trošku vyhrocené to bylo, ale myslím že i kvůli rozhodčím, kteří na úroveň obou týmů nestačili. To občas vyprovokuje taky nějaké emoce,“ vysvětloval trenér.

Radost mu udělala parádní trefa Miroslava Stocha. „Myslím, že teď obletí polovinu Evropy. Viděl jsem spoustu gólů z dálky, ale tohle bylo možná nejdál. Možná i dál než Beckham. Krásná rána, krásné rozhodnutí, krásný gól, krásná trajektorie… Myslím, že překvapil nás všechny, kam to kope,“ dodává trenér sešívaných. Řekl si Stoch o základní sestavu? „Když bude hrát jako proti Šachtaru, má velkou šanci. Byl tam oproti předchozím utkáním velký rozdíl, v pohybu, nasazení i aktivitě.“

Do utkání nezasáhli Deli a Danny, v jeho průběhu pak střídalo několik hráčů kvůli zdravotním obtížím. „Doufám, že to u nikoho není vážné. Jsou to všechno třísla, přitahovače… Jsme tu dvanáctý nebo třináctý den, hodně trénujeme, utkání jdou v rychlém sledu. Lukáš Pokorný má třeba přitahovač, ale absolvoval kromě tréninků i tři utkání. Myslím, že to není nic vážného, ještě v pátek nás trénovalo dvacet. Dannymu jsme dávali volno, má ztuhlé koleno. Simon má taky přitahovač, ale nemělo by to být vážné. Teď v utkání šlo dolů šest hráčů kvůli zdravotnímu stavu. Uvidíme zítra, máme regenerační trénink. Něco se rozleží a projeví třeba až třetí den. Spíš musíme dát hráče dohromady,“ ví Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články