Týmu U19 se pražské derby vůbec nevydařilo | SK Slavia Praha
Více

Týmu U19 se pražské derby vůbec nevydařilo

PRAHA/STRAHOV - Pražské derby se Spartou čekalo v odloženém druhém kole tým U19, které se mu však nepovedlo. O výsledku utkání rozhodla smolná šestiminutovka v závěru prvního poločasu.
Úvod první půle příliš pohledný fotbal nenabídl a oba celky se jen sporadicky dostávaly před branku soupeře. Postupně se oba týmy dostaly do hry a přišly také nebezpečné situace. Slavia zahrozila při průniku Jana Vejvara, který však v poslední chvíli nestihl zakončit, nebezpečná střela také přišla z kopačky Marcela Čermáka. Domácí hrozili hlavně ze standardní situací.

Poté přišla šestiminutovka, která rozhodla o celém utkání. Ve 37. minutě nejprve propadl dlouhý míč k Novotnému, který poslal domácí do vedení. V 40. minutě přidali domácí druhý gól, když se trefil Sedláček. Třetí zásah přišel v 43. minutě, kdy se po standardní situaci dostal se štěstím k míči Novotný, který vstřelil třetí gól.

Slavia vstoupila do druhého poločasu aktivněji a snažila se snížit, ovšem její snaha ke gólu nevedla. Domácí naopak hrozili z brejků a během dvou minut vstřelili dvě branky. Nejprve v 69. minutě dorazil střelu do sítě Tvaroh a v 71. minutě pak po rychlém útoku přidal pátý gól Mustedanagič.

Slavia tak derby nezvládla a prohrála 0:5. Další zápas odehraje tým U19 už v sobotu od 13:00 na Xaverově proti Slovácku.

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 5:0 (3:0)
Branky: 37. Novotný, 40. Sedláček, 43. Novotný, 69. Karel Tvaroh, 71. Mustedanagič
Sestavy:
Sparta: Kotek – Mustedanagič, Burda, Plechatý, Dudl, Plachý (75. Boula), Mareček (81. P. Tvaroh), Havelka, Sedláček (75. Čajkovský), Novotný (74. Frýdek), Fortelný (68. K. Tvaroh)
Slavia: Přibyl - Stropek, Vyskočil, Žežulka, Pardubský - Vejvar, Bucha, Beňo, Čermák (61. Havrda) - M. Lauricella (79. Mareš), Krejdl

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články