Týmově jsme zklamali, mrzelo trenéra Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Týmově jsme zklamali, mrzelo trenéra Šilhavého

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia předvedla proti Zlínu slabý výkon a její cesta pohárem tak končí. S ní končí i neporazitelnost pod trenérem Šilhavým. „Série byla hodně dlouhá a věděli jsme, že to jednou přijde. Není jednoduché dokazovat dominanci. Každý chtěl náš skalp. Musíme se zvednout a jít dál,“ říká trenér sešívaných.
„Bylo to nepovedené utkání, bohužel jsme to všichni viděli,“ načal své hodnocení semifinálového duelu se Zlínem trenér Jaroslav Šilhavý. „Neexistuje žádný reparát, šlo nám o finále, o trofej a přišli jsme o to. Jsem zklamaný z toho, že jsme podali velice slabý výkon a zaslouženě vypadli,“ mračil se.

Na obměněnou sestavu oproti lize se ale odvolávat nechtěl. „Vybrali jsme si slabý den. Tihle hráči hráli proti Karviné, kde zápas zvládli 5:2, neviděl jsem v tom problém. Problém byl, že jsme si vybrali velmi slabou chvilku. Týmově jsme zklamali na celé čáře. Musíme se zkoncentrovat na ligová kola a snažit se zvládnout konec soutěže,“ zdůraznil Jaroslav Šilhavý.

„Soupeř z nás měl ze začátku respekt, pak jsme jim nabídli gól, znervózněli jsme, kazili jednoduché přihrávky. Nebyl tam hráč, který by to vzal na sebe a něco udělat. Apelovali jsme na hráče, abychom škodili po stranách a létaly tam centry na Škodu ze stran, když to nejde středem. Ale hráli jsme naivně, tvrdošíjně středem. Nakopávali jsme dlouhé balony a zlínští na nás byli připraveni, nebyli jsme schopni se přes ně dostat. V závěru jsme hráli vabank, ani nezafungovalo ani kouzlo 90. minuty, nepadlo to tam ani z poslední standardky,“ mrzelo ho.

Gól padl po chybě Simona Deliho. „Simon je výborný fotbalista, ale tohle prostě nezvládnul. Doufám, že vnímá, že chybu udělal. Já mu to určitě důrazně vyčtu, to si jako poslední hráč nemůže dovolit,“ zdůraznil trenér.

Neporazitelnost v soutěžních zápasech je tak u konce. „Nedá se nic dělat, musíme se oklepat a připravit se na pět ligových zápasů, co jsou ve hře. Série byla hodně dlouhá, věděli jsme, že to jednou přijde. Není jednoduché dokazovat dominanci. Každý chtěl náš skalp. Beru to tak, že se nám nepovedl jeden zápas. V neděli musíme zase ukázat, že jsme silní. Věřím, že porážka na tým nezapůsobí. Patří to k fotbalu stejně jako chyby. Musíme se zvednout a jít dál,“ burcuje Jaroslav Šilhavý.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články