Tým je rád, že tu Škodu má, říká po Budějovicích trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Tým je rád, že tu Škodu má, říká po Budějovicích trenér Beránek

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Výhrou nad Budějovicemi udělala Slavia velký krok k záchraně a hlavní podíl na ní měl střelec obou branek Milan Škoda. „V nadsázce říkám hráčům, ať to dají do vápna a jdou se radovat, Milan už to zařídí,“ komentoval po utkání s úsměvem trenér Miroslav Beránek.
„Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a z prvního útoku jsme dali hned první gól. Pak někdy do 12. minuty mohl dát Milan Škoda další tři. Hodně jsme zahazovali, nicméně hra byla z naší strany hodně dobrá. Chybělo tomu brankové vyjádření,“ hodnotil úvod utkání trenér Miroslav Beránek.

„Ve druhé půli se do hry vkrádala nervozita, museli jsme střídat kvůli zranění Keniu a Vukadinoviče, Zmrhal byl po pauze a braly ho křeče. Víme, že druhý poločas z naší strany nebyl dobrý, ale pojistili jsme to v poslední minutě. Celkově je asi vítězství o dva góly spravedlivé a doufám, že je rozhodujícím krokem kupředu,“ pokračoval Beránek.

„Je to určitě velká úleva, to si nebudeme nic namlouvat. Fotbal se hraje na výsledky, a když výsledky a vítězství nejsou, tak jsme všichni pod tlakem. Věřím, že to teď z nás trošku spadne, a je dobře, že jsme už kompletní, i když někteří hráči trénovali málo nebo museli dohrávat se sebezapřením. Doufám, že šrámy vyléčíme a připravíme se na další zápas v Příbrami,“ komentoval Beránek teprve druhé vítězství Slavie v jarní části sezóny.

Budou teď hráči v posledních kolech pomáhat Milanu Škodovi v honbě za korunou krále střelců? „Milan si ke koruně krále střelců pomáhá sám, hráči mu to špatně nakopnou a on si to vybojuje. Má sebevědomí, má sílu a my musíme hrát týmově, abychom mu ty šance vytvářeli. Proti Budějovicím ho hráči ho ještě mohli najít v dalších příležitostech, musíme na tom ještě zapracovat. Je to náš koncový útočník, o čemž svědčí i to, že druhý je za ním Jarda zmrhal se čtyřmi góly. Pochopitelně, že ho hráči hledají, má nejlepší zakončení. Tým je rád, že tu Milana Škodu máme,“ řekl Beránek k nejlepšímu slávistickému střelci sezony.

„Fotbal je týmový sport a Milan práci celého týmu zúročuje. Jsem přesvědčen, že on to takhle cítí taky. Padá mu to i na tréninku, není to náhoda. V nadsázce říkám hráčům, ať to dají do vápna a jdou se radovat, Milan už to zařídí,“ popsal trenér s úsměvem letošní Škodovu formu.

„Pořád nejsme v defenzivě tak kompaktní, jak bychom potřebovali. Počet obdržených gólů hovoří jasně a i z tohoto pohledu máme v defenzivě co zlepšovat,“ dodával Beránek.

„Záchrana ještě asi není stoprocentní. Máme čtyři kola do konce, jedeme do Příbrami a věřím, že tak jak jsme měli nespěšnou sérii, tak můžeme přijít i úspěšná. Bude to těžký zápas, Příbram na jaře vyhrává, ale věřím, že nejsme bez šance,“ zakončil trenér Slavie.

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články