Turnaj v Makarské vrcholí | SK Slavia Praha
Více

Turnaj v Makarské vrcholí

MAKARSKA - Turnaj v Chorvatsku, kterého se účastní i tři slávistické výběry, je v plném proudu.
V pátek začal v letovisku Makarska letošní ročník turnaje Makarska Cup 2016. Slavii reprezentují na tomto turnaji týmy U12, U10 a U8.

Kategorie U12:
Tým U12 odehrál v pátek dva zápasy, na úvod turnaje porazil tým NK Neretava vysoko 5:0, v druhém zápase byl bohužel tým RNK Split nad jeho síly a naši mladíci prohráli 1:3. V sobotu se pak tým U12 utkal o přímý postup s týmem NK Urania. Tento zápas naši borci zvládli 3:1 a postoupili do čtvrtfinále, kde Slavii čekal Hajduk Split. V napínavém zápase nastřelil v největší šanci Slavie Tischler pouze tyč, a tak o postupujícím rozhodli pokutové kopy, ve kterých chytil brankář Slavata dva pokutové kopy a tým U12 díky tomu slaví postup do semifinále.

Základní skupina:
SK Slavia Praha – NK Nereteva 5:0 (2x Vinš, Moravec, Růžička, Beran)
SK Slavia Praha – RNK Split 1:3 (Tischler)
SK Slavia Praha – NK Urania 3:1 (2x Novák, Sládek)

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – Hajduk Split 0:0, 4:3 po penaltách

Páteční hrací den kategorie U12 hodnotil trenér Ondřej Jura:
„V našem prvním utkání na velkém hřišti nás soupeř moc neprověřil, od začátku utkání jsme kontrolovali hru, čemuž odpovídá i konečný výsledek. Druhé utkání jsme začali velkým tlakem, který jsme korunovali rychlou brankou. Poté jsme ovšem pustili soupeře do utkání po velkém nedorozumění mezi obranou a brankářem a darovali jsme Splitu vyrovnání. Před poločasem jsme měli ještě dvě slibné šance, které bohužel zůstaly nevyužity. Druhý poločas jsme vůbec nezvládli, především po taktických chybách při bránění jsme dvakrát inkasovali a zaslouženě jsme odešli poraženi.“

V neděli čeká tým U12 semifinálové utkání, ve kterém ho čeká tým NK Adriatic Split.

Kategorie U10:

Tým U10 odehrál v pátek dva zápasy, dopolední zápas proti týmu NK Glavice vyhrála Slavia 4:0, stejným výsledkem dopadl i odpolední zápas proti týmu DNK Talent. V sobotu pak Slavia porazila tým KF Lushta 2:0 a v posledním zápase skupiny porazila FK Rudar Kakanj 4:0 a díky čtyřem výhrám postoupila do osmifinále z prvního místa.
V osmifinále se tým U10 utkal s ŠN Romari, který porazila hladce 5:0

Základní skupina:
SK Slavia Praha – NK Glavice 4:0 (2x Sýkora, Wesolowsky, Saal)
SK Slavia Praha – DNK Talent 4:0 (Wesolowsky, Sahula, Holub, Sandev)
SK Slavia Praha – KF Lushta 2:0 (Saal, Sahula)
SK Slavia Praha – FK Rudar Kakanj 4:0 (2x Saal, Sandev, Holub)

Osmifinále
SK Slavia Praha – ŠN Romari 5:0 (2x Sahula, Holub, Saal, Sandev)

Výkony týmu U10 hodnotil asistent trenéra Michal Paňák:
„První den jsme začali zápasem proti NK Glavice. Chlapci měli celý zápas herní převahu, které odpovídá výsledek 4:0. Vynikající výkon podali všichni hráči, brankáři se taky díky naší skvělé hře ani nedostali do hry. Jediný problém nám dělali ofsajdy, na které nebyli naši kluci zvyklí. I druhý zápas měl stejný průběh a výsledek. Až na velký počet ofsajdů se nedá chlapcům nic vytknout. Vítězný den jsme ukončili společným regeneračním výklusem po pobřeží moře za nádherného západu slunce. V sobotu jsme pokračovali dalšími zápasy ve skupině. První zápas jsme hráli proti KF Lushta, kde se chlapcům nedalo nic vytknout. Vynikající útok měl akorát problém se zakončením, protože z množství šancí jsme proměnili jen dvě. Druhý zápas proti týmu Rudar Kakanj jsme už měli lepší koncovku a z množství střel, ke kterým jsme se dostali, jsme úspěšně proměnili čtyři. Postupovali jsme z prvního místa v skupině bez inkasovaného gólu. Začátek zápasu byl velmi těžký, ale po dorážce Holuba jsme dostali zápas pod kontrolu a díky výborné podpoře fanoušků jsme postoupili do čtvrtfinále.“

V neděli dopoledne je čeká čtvrtfinálové utkání s NK Dubrava.

Kategorie U8:

V kategorii hráčů ročníku narození 2008 a mladších odehrála Slavia tři utkání, všechny zápasy bohužel prohrála.
SK Slavia Praha – KF Olti 4:5 (2x Pech, Brázda, Havránek)
SK Slavia Praha – ŠN Romari 4:5 (2x Reha, Hrubeš, Fuksa)
SK Slavia Praha – Zmaj A 2:3 (Hrubeš, Reha)

Trenér Pavel Buša popsal výkony svého týmu:
„První den nás bohužel nepotkal v nejlepším rozpoložení. Kluci, jakoby překvapení velikostí hřiště, hrou na mantinely a pravidly, s kterými se běžně nepotkáváme, se nemohli dostat do tempa. Mnohé situace běžně řešíme mnohem rychleji a energičtěji. Dnes jako bychom nechtěli sami příliš hrát a nechali jsme tak vyniknout soupeře, kterým jsme tak hru ulehčili. Abychom mohli pomýšlet na lepší výsledky, tak musíme zítra předvést mnohem energičtější a koncentrovanější výkon.“

Dosavadní průběh turnaje hodnotil šéftrenér přípravek Michal Novák: „Na turnaj Makarska Cup jsme vyrazili se třemi ročníky autobusem ve středu večer. V krásném prostředí v blízkosti moře nás čekají tři turnajové dny. Těšíme se na zkušenost s týmy z Balkánského poloostrova.“

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články