Trpišovský po Linense: Zápas na závěr náročného bloku | SK Slavia Praha
Více

Trpišovský po Linense: Zápas na závěr náročného bloku

ŠPANĚLSKO/ LA LÍNEA – Sešívaní si na kondičním soustředění ve Španělsku zahráli proti týmu R. B. Linense a domácímu celku nakonec podlehli 2:4. „Čtyři obdržené branky jsou špatné, na druhou stranu jsme šli do utkání z plné přípravy, navíc jsme zkoušeli nové rozestavení a měli jsme vzadu trochu problémy. Ze tří střel jsme v patnácté minutě prohrávali už 0:3, což trochu určilo ráz utkání,“ načal své hodnocení trenér Jindřich Trpišovský.
„Přiznám se, že nemám rád přípravná utkání na kondičním soustředění, protože tam hrozí riziko zranění. Navíc do toho jdou hráči v plné únavě, ale nedalo se nic dělat, odehrát jsme to museli,“ doplnil Jindřich Trpišovský.

Jak se jeho týmu vedlo? „Směrem dopředu tam bylo hodně zajímavých akcí i nějaké góly. Ale první patnáctiminutovka byla hrůzostrašná a máme na čem pracovat. Bylo to pro nás takové završení prvního kondičního bloku, herní účel to splnilo. V pátek máme volnější den a pak jdeme opět trénovat. Na to, co mají kluci odběháno a odposilováno, do toho dali veškeré úsilí. Škoda těch někdy naivních chyb v defenzivě,“ mrzelo trenéra.

Pro utkání mu scházeli Přemysl Kovář, Muris Mešanovič a Tomáš Souček. „Kovi by klidně nastoupit mohl, ale gólmani jsou v těžké zátěži a chtěli jsme, aby si zachytali ti mladí. Muris už naplno běhal, ale potřebujeme, aby doběhával, co zameškal. Měl drobný problém s tříslem, proto jsme ho do utkání nepouštěli. Měl řízený kondiční trénink. Jediný, kdo vypadl, je Tomáš Souček, který se včera srazil na tréninku a má drobný problém s lýtkem. Bohužel ze zápasu musel jít dolů Škoda. Jak říkám, nemám ta utkání na kondičním soustředění rád. V tréninku se hráč může pohlídat, v zápase se spíš zapomene. Jsem rád, že to bylo jen tohle, a doufám, že to nebude nic vážného.“

S dosavadním průběhem kondičního soustředění je jinak trenér spokojen. „Musím zatím hráče pochválit, trénujeme hodně náročně, spoustu času trávíme v posilovně a na běžeckých tratích. Všichni trénují na sto procent. Zatím jsme splnili plán, a i když jsme trénovali asi osmý den v kuse a nároky na hráče jsou velké, vyhýbala se nám zranění. Jsem rád, že se hráči o sebe starají, přístup je stoprocentní. Teď půjdeme do těch herních věcí. S podmínkami - až na počasí, které jsme čekali lepší - panuje také spokojenost,“ říká Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články