Tři body jsme potřebovali jako sůl, těší výhra trenéra | SK Slavia Praha
Více

Tři body jsme potřebovali jako sůl, těší výhra trenéra

KARVINÁ – Červenobílí vybojovali v Karviné na vyprodaném stadionu důležité tři body. V těžkém utkání zařídil šťastný konec pro Slavii dvěma brankami Muris Mešanovič. „Chtěli jsme po remízách opět najet na vítěznou vlnu,“ těšilo Jaroslava Šilhavého.
„Očekávali jsme, že to bude těžké utkání, což se potvrdilo. Bylo napínavé až do konce, diváci si přišli na své, pro nás mělo navíc dobrý konec. Karviná je doma hodně silná, takže vyhrát na její půdě těší dvojnásob,“ usmíval se trenér Jaroslav Šilhavý a pokračoval ve chválení soupeře.

„Karviná je kvalitní tým, což potvrzuje svými výkony a výsledky, přestože poslední dva zápasy úplně nezvládla. Například s Plzní ale odehrála velmi dobrý zápas, který ztratila až na konci,“ dodal.

Pro sešívané bylo vítězství důležité. „Jsem rád, že jsme zápas zvládli, po dvou remízách jsme tři body potřebovali jako sůl. Chtěli jsme najet na vítěznou vlnu, navíc Plzeň vyhrála a odskočila by nám,“ uvědomoval si trenér.

Milan Škoda se v týdnu potýkal s drobnými zdravotními problémy, v základní sestavě tak místo něj nastoupil Muris Mešanovič. „Zranění Škoďáka určitě roli hrálo, proti Karviné začal na lavičce. Muris byl naše druhá volba, v předešlých zápasech to nebylo z jeho strany úplně ono. Ať hrál od začátku nebo střídal. Teď ale ukázal, že je platný, má čich na góly, byl na správném místě,“ potěšil trenéra sešívaný útočník.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články