Trestuhodně jsme ztratili dva body, mračil se trenér Šilhavý | SK Slavia Praha
Více

Trestuhodně jsme ztratili dva body, mračil se trenér Šilhavý

JABLONEC/STŘELNICE – Sešívaní na severu Čech zvítězili naposledy v roce 2009 a ani tentokrát se jim nepodařilo uloupit plný bodový zisk. „Předchozí zápasy jsme byli produktivní, věřil jsem, že v tom budeme pokračovat, ale trestuhodně jsme ztratili dva body,“ mračil se trenér Šilhavý po remíze v Jablonci.
„I když byli domácí v závěru utkání nebezpeční z brejků a mohli nakonec vyhrát, myslím, že jsme měli vedení jednoznačně navýšit ještě v prvním poločase a lépe by se nám dýchalo,“ načal své hodnocení trenér Jaroslav Šilhavý.

„Takhle jsme si nechali dát po vlastní naivní chybě branku a navíc domácí ještě hrozili z protiútoků. Zápas jsme ztratili v prvním i druhém poločase, kdy jsme neproměnili vlastní šance a po hloupé chybě domácí srovnali, takže jedeme pouze s bodem,“ mrzelo ho.

Domácí srovnali z brejku ve druhé půli. „Zahráváme útočný roh a jdou mám z toho čtyři na jednoho. Měli jsme balon pod kontrolou, někomu z našich to odskočilo a pustili jsme domácí do takového brejku. Trestuhodně jsme ztratili dva body,“ mračil se trenér.

„Od první minuty jsme domácí zatlačili a oni čekali na brejky. My si tlak vytvořili, ale šance neproměnili. Neřekl bych, že jsme cítili uspokojení, ale byli jsme bohorovní, že se nemůže nic stát. najednou je z toho 1:1 a klepeme se, abychom zápas neztratili úplně,“ dodal.

Slavia se mohla přiblížit taktéž remízující Plzni, místo toho jí na tři body uskočila druhá Olomouc. „Mrzí nás to nejen kvůli Plzni, ale především kvůli sobě. Předchozí zápasy jsme byli produktivní, věřil jsem, že v tom budeme pokračovat. Vyhrála i Olomouc a navýšila náskok, hraje velice dobře a právem patří na špici. Je před námi ještě celé jaro a všechno může být ještě jinak. Věřím, že to zvládneme. Zatím má náskok jen tří bodů,“ doufá trenér.

Jeho týmu se letos venku nedaří. „Zápasy venku byly podobné, měli jsme většinou převahu, měli jsme šance, které jsme dost často neproměnili. Soupeř měl proti nám velkou motivaci a dost často jsme to nezvládli, je to škoda,“ zakončil.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články