Trenér Uhrin: Velmi důležité vítězství | SK Slavia Praha
Více

Trenér Uhrin: Velmi důležité vítězství

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia v rámci svého třetího odehraného ligového utkání vybojovala proti Příbrami tři body. „Vítězství je pro nás strašně důležité, bojovali jsme od začátku do konce,“ těšilo trenéra sešívaných Dušana Uhrina.
„Konečně jsme po dlouhé době vyhráli,“ oddechl si trenér Dušan Uhrin. „Udělali jsme pro to všechno, celý zápas jsme kontrolovali hru. První půle byla těžká, potřebovali jsme se rozběhat, hlavně obrana, která hrála utkání před třemi dny,“ otevřel své hodnocení první ligové výhry.

Zisk tří bodů týmu pomůže i po psychické stránce. „Vítězství je pro nás strašně důležité. V lize první jsme zatím první poločasy prospali, obával jsem se toho i dnes, naštěstí jsme dali ve 45. minutě branku a s menšími problémy kontrolovali hru,“ dodal trenér k úvodnímu poločasu.

Ocenil i přístup týmu. „Bojovali jsme od začátku do konce. Vytvořili jsme si šance a mohli vstřelit i víc branek. Ve čtvrtek jsem měl pocit, že jsme se moc poddali vývoji utkání,“ vrátil se trenér k úvodnímu duelu play-off Evropské ligy s Anderlechtem.

Oproti němu udělal v základní sestavě hned sedm změn. Například v brance začínal Martin Berkovec. „Minule jsem také vyměnil gólmany, když se Berkovcovi nedařilo, Pavlenka neměl v minulém utkání štěstí, z mála střel padlo hodně branek,“ osvětlil trenér.

Chyběli i další hráči. „ Simon Deli a Michael Ngadeu jsou zranění. Gino van Kessel už toho odehrál hodně, ale neměl takovou přípravu, jak by si představoval,“ vysvětlil trenér absenci pravého záložníka. „Levan Kenia v minulém utkání už v 70. minutě nemohl. Čerstvá záloha byla důležitá,“ zdůraznil Dušan Uhrin.

Hráči si na pohárový režim musejí zvyknout. „Zvolili jsme si, že chceme hrát čtvrtky a neděle. Hráči, co jsou na pohárový režim zvyklí, to zvládají lépe,“ zakončil trenér své hodnocení.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články