Trenér Pastoor: Čeká nás pět finálových duelů | SK Slavia Praha
Více

Trenér Pastoor: Čeká nás pět finálových duelů

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Trenér Pastoor po utkání s Plzní hovořil o tom, že svým svěřencům za výkon nemůže nic vytknout. Až na střílení gólů. „Pokud budeme hrát takto, dostaneme si do toho,“ myslí si trenér Slavie.
„Pokud se ohlédneme za zápasy s dvěma nejlepšími týmy v zemi, tak každý bod, který získáte, je bonus. My jsme bohužel žádný bod nezískali, rozdíl mezi těmito zápasy byl ale v našem výkonu. Dnes byl jen jeden tým, který si zasloužil vyhrát, a to jsme byli my,“ začal své hodnocení zápasu s Plzní trenér Alex Pastoor.

„Hráče bych v žádném případě nevinil, protože o vítězství bojovali, útočili, bránili, dělali vše, bohužel nakonec nedali branku. Byli jsme od začátku až do konce ve hře, vytvořili jsme si šance, ale neskórovali jsme a je škoda, že gól soupeře byl za situace, kdy rozhodčí viděl faul a v nastavení odpískal přímý kop, což příliš nechápu. V takové situaci se ptám sám sebe, proč to byl přímý kop a pokud byl odpískán tenhle, pak se měly kopat ještě tři nebo čtyři další,“ popisoval trenér klíčové momenty dnešního utkání.

Nebyl to jediný moment, který trenér viděl jako diskutabilní. „Stejná situace byla pak u žluté karty Nevese, který má teď stopku na další zápas. Pokud v téhle situaci viděl žlutou, pak v zápase mohla být rozdána celá řada dalších,“ zamýšlel se trenér.

„Hráči byli hodně zklamaní, čemuž po prohraném utkání rozumím, ale řekl jsem jim, že pokud tenhle zápas porovnají s předchozím a dávají do toho všechno, dá nám to sebevědomí do dalších pěti zápasů, protože to pro nás bude pět finálových duelů. Pokud budeme hrát jako dnes, můžeme si věřit, že uhrajeme dobrý výsledek,“ pokračoval kouč.

Na otázku, co se musí změnit, aby Slavia dávala branky, začal kouč sešívaných zlehka: „Mířit mezi tyče.“ Pak už ale pokračoval vážněji: „Myslím, že pokud se podíváte na zápasy, které jsme hráli za dobu, co tu jsem, pak některé byly průměrné, jiné špatné a některé dobré, třeba venku s Teplicemi, se Znojmem nebo pohár v Brně. Ale myslím, že tenhle výkon byl doposud nejlepší. Dávat branky je to nejtěžší, ale pokud budete hrát takto, dostanete se ke skórování. Nelze změnit příliš mnoho věcí, aby to šlo, pokud by existoval jednoduchý recept, pak bychom už jistě víc branek dali,“ přidal trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články