Trenér Dušan Uhrin hodnotil první část přípravy | SK Slavia Praha
Více

Trenér Dušan Uhrin hodnotil první část přípravy

KOLÍN - Slavia zakončila kondiční fázi přípravy výhrou nad Slovanem Bratislava. Jak ji hodnotí trenér Dušan Uhrin? Toho kromě výhry těší, že se do tréninku vrací Jiří Bílek a že Milan Škoda oslavil svůj první gól na evropském šampionátu.
Slavia před herním soustředěním porazila Slovan Bratislava 4:0. „Jsme rádi, že jsme po těžké přípravě, kterou jsme měli, vyhráli,“ načal své hodnocení trenér Dušan Uhrin.

„Utkání jsou pro hráče velice složitá a je jedno, jestli to je proti Slovanu nebo někomu jinému. Slovan je dobré mužstvo, ale je to pořád příprava. Doufám, že se připravujeme kvalitně, protože pro některé hráče teprve začíná kondiční trénink. Tři čtvrtiny z nich už s ním skončily a tenhle zápas byl pro všechny takovým zpestřením,“ dodal k sobotnímu duelu.

S ním skončila první fáze letního tréninku a trenér byl spokojený, že jsou všichni trénující hráči v pořádku. „Zatím se nám nikdo nezranil a máme všechny hráče k dispozici, což je vždy důležité pro ten další krok, v němž nás čeká herní příprava,“ vysvětloval.

Jiřího Bílka trápila borelióza, ale i on už se vrací do přípravy. „Jsem rád, že už bude v pořádku, Potřebujeme ten stav doplnit a Jirka patří do základní jedenáctky. Pevně věřím, že bude od pondělku připraven trénovat,“ prozradil na adresu svého stopera trenér.

Sešívaní se chystají na herní soustředění do Rakouska. „Od herního soustředění očekávám kvalitní soupeře, které máme. Odehrajeme v rychlém sledu 4 utkání, takže vyzkoušíme různé herní varianty. Je to dobré k tomu, abychom vykročili v Evropské lize správnou nohou,“ doufá Dušan Uhrin, že s jeho týmu vstup do pohárů povede.

Slávistům se dařilo v pátek v reprezentačním dresu. Ten současný – Milan Škoda, vstřelil první českou branku. „Jsem nadšený, že hrál. A je vidět, že by měl hrát asi déle, protože hrál jen krátce. Dal branku a možná nás tímto gólem poslal dál. Myslím, že by měl odehrát aspoň jeden celý poločas,“ drží svému útočníkovi palce trenér Dušan Uhrin.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články