Tisíce nás jsou… a opět budou! | SK Slavia Praha
Více

Tisíce nás jsou… a opět budou!

PRAHA – „Dnešní utkání sleduje 14116 diváků. Děkujeme!“ Takový počet fanoušků navštívil úvodní jarní zápas Slavie proti Jihlavě. Fantastické číslo na to, že se hrálo uprostřed února a do Edenu přijel tým, který bojuje o záchranu. A už příští týden toto skvělé číslo společně překonáme!
Navíc když se podíváme trochu do minulosti, tak se jedná o zdaleka nejvyšší návštěvu na první jarní domácí zápas v novém Edenu a celkově o třetí nejvyšší návštěvu v téhle sezoně napříč celou ligou. Sekundovat zápasu s Jihlavou může ještě loňská jarní domácí premiéra, kdy na utkání s Brnem dorazilo něco přes 12 tisíc diváků.

„Byla to paráda, něco podobného jsem v Česku ještě nezažil a moc si to užívám. Chtěl bych fanouškům poděkovat, že takhle fandili celý zápas, doufám, že s Plzní to bude stejné. Jsem rád, že nás takhle podporují,“ nechal se hned po utkání slyšet Jan Sýkora a další aktéři zápasu mluvili ve stejném duchu.

„Je to úžasné! Po té přípravě, která byla dlouhá, je to fantastické. Na první zápas tolik lidí, hraje se úplně jinak. Úžasné,“ měl jasno střelec a kapitán Milan Škoda a další nováček Michael Lüftner pokračoval. „V Čechách má Slavia nejlepší fanoušky, to jste dneska viděli. Tribuna Sever úplně zaplněná, další tribuny taky dost plné, to vám jinde nepřijde. Na Jihlavu čtrnáct tisíc, je to super číslo,“ komentoval stoper po utkání.

Počet diváků na duel s Jihlavou je opravdu velmi rozdílný oproti jiným číslům z prvních jarních domácích zápasů. 4476, 5823, 4939, 6221 nebo 7334. Zhruba o polovinu více lidí dorazilo do Edenu před týdnem a ještě více se čeká na prestižní duel s Plzní.

Plzeň přivítáme v Edenu v neděli 5. března od 16:00 a už teď je jasné, že padne divácký rekord v souboji s posledním mistrem. Dosud přišly maximálně dvakrát více než desetitisícové návštěvy (10121 a 11003). Více než týden před očekávaným bojem o špičku tabulky je Tribuna Sever vyprodaná a celkově zbývají na pokladnách zhruba čtyři tisícovky vstupenek a očekává se vyprodáno!

„Ohromně nás těší, kolik lidí začalo do Edenu chodit. Moc si užíváme atmosféru, která při našich zápasech panuje,“ těší útočníka Milana Škodu. Pokud si nechcete nechat první z jarních šlágru ujít a nechcete chybět v Edenu v době, kdy se píše klubová historie, využijte přednostního prodeje pro permanentkáře! Informace o prodeji vstupenek naleznete zde. Pokud se zápas nevyprodá do konce týdne, v příštím týdne půjdou vstupenky do volného prodeje.



Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články