Takhle se o body nehraje, mračil se trenér Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Takhle se o body nehraje, mračil se trenér Uhrin

PRAHA/ĎOLÍČEK - Trenér Dušan Uhrin opět hodnotil remízu. A ani tentokrát nebyl spokojen. Chyběla mu dravost v ofenzivě a vadila mu bázlivost sešívaných. „Takhle se o body nehraje, aby se hráči schovávali a nešlo jim přihrát,“ mračil se po zápase.
Trenér Dušan Uhrin po vršovickém derby rozhodně spokojený nebyl. „Představoval jsem si to jinak, myslel jsem, že se o výhru porveme víc. Do utkání jsme ale vstoupili zbytečně s bázlivostí. Takhle se o body nehraje, aby se hráči schovávali a nešlo jim přihrát. Nelíbil se mi ani jeden poločas, nebylo to dobré utkání. Víme, že se tu hraje špatně, ale myslím, že kdybychom hráli jako doma, vypadalo by to jinak,“ okomentoval trenér výkon svého týmu.

Na druhou stranu ani v Edenu to není vždy stoprocentní. „Doma hrajeme aktivněji, i když jsme také v minulém kole ztratili, nedali jsme penaltu. Pokud nejsou hráči psychicky odolní a jsou bázliví, nemají ve Slavii co dělat,“ uvědomuje si trenér.

Ten poslal v Ďolíčku do hry dva útočníky. „Mohli jsme hrát maximálně ještě jinak s Keniou na pět záložníků, ale zvolili jsme dva útočníky. Pár šancí jsme si vytvořili, ale na hráčích je vidět, že nám chybí nám klid v zakončení,“ netěšilo ho.

Následně pak pokračoval ve výčtu chyb. „V ofenzivě jsme byli málo aktivní, nabádám hráče, aby byli aktivnější, aby šli do křídla a chtěli hrát otevřenou hru. Nevidím tam odvahu,“ mračil se. „Potřebovali jsme bojovat, abychom se udrželi před Brnem, teď máme aspoň náskok tří bodů,“ dodal.

Tým podle něj musí umět ustát tlak, pokud chce bojovat o Evropu. „Hrajeme za Slavii, je to velkoklub, musíme se naučit hrát taková utkání, jako bylo to dnešní. Poháry jsou pro nás důležité jako motivace, chtěli jsme si ověřit, zda na to máme. Musíme dát družstvo dohromady, v zimě jsme přivedli hodně reprezentantů do 21 let, takže je to mladý tým, co má perspektivu,“ věří Dušan Uhrin.

Proti Slavii nastoupil Michal Švec, který hostuje na Bohemce. „Věděl jsem, že může nastoupit. Jsme pravděpodobně rarita, klub, který umožňuje hráčům, aby nastoupili proti němu, i když ho platí,“ dodal na adresu slávistického obránce v dresu soupeře.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články