Spolu jsme mistři! U13, U14, 15, ženy i muži | SK Slavia Praha
Více

Spolu jsme mistři! U13, U14, 15, ženy i muži

PRAHA/EDEN – O uplynulém víkendu finišovaly žákovské soutěže. Poslední kolo ligy starších žáků v kategoriích U15 a U14 mělo na programu derby mezi Slavií a Spartou. Sešívaní v obou kategoriích derby vyhráli, tým U15 tak potvrdil naprostou dominanci v soutěži U15, U14 si výhrou zajistil prvenství ve své soutěži.

U15: Sladká tečka na závěr

Tým U15 si první místo zajistil již před čtrnácti dny. I v zápasech, ve kterých měli svěřenci trenéra Petra Karocha už titul jistý, ukazovali, proč titul patří právě do Edenu. Všechny tři zápasy hráči Slavie vyhráli. V posledním ligové kole navíc porazili Spartu! O výhře 1:0 rozhodl po přihrávce ze strany z kopačky Františka Matyse Adam Toula. Slavia U15 vyhrála Českou ligu žáků s náskokem třinácti bodů na druhé Teplice a sedmnácti bodů na třetí Spartu!


SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branky:
Toula
Sestava: Surovčík Matys, Lytvyn, Štětka, Hájek Starý, Hroník, Kopáček (65. Štěpnička) Douděra, Toula, Kulhavý (58. Hrubeš)

Výhru hodnotil trenér
Petr Karoch:
„Derby dopadlo lépe výsledkově než předvedenou hrou. Po rozpačitém začátku jsme začali více tvořit hru a výsledkem byla úvodní a nakonec i jediná branka zápasu. Dosáhl jí Adam Toula dorážkou přízemního centru zprava od Františka Matyse. Druhá část první půle mnoho fotbalového nepřinesla. Hodně se bojovalo a míč strávil hodně času nad hlavami hráčů. Druhý poločas byl z naší strany mnohem kvalitnější. Měli jsme herní převahu. Byla vidět snaha o kombinační fotbal. Vyložených šancí jsme si ale příliš nevytvořili. Skóre se již nezměnilo.“

O pomyslnou korunu krále České republiky v kategorii U15 se Slavia utká ve středu 14. 6. od 12:15 s vítězem moravské části žákovské soutěže Baníkem Ostrava, zápas se hraje na hřišti Aritmy Praha.


Dramatický závěr soutěže přinesl souboj o titul mistra U14. V něm Slavia na dálku soutěžila o titul s Hradcem Králové. Sešívaní potřebovali v posledním zápase se Spartou získat alespoň bod, aby mohli slavit prvenství. Slavia nenechala nic náhodě a Spartu porazila 2:1 díky gólům Matěje Náprstka a Milana Šimoníka!

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 (1:1)
Branky:
Náprstek, Šimoník
Sestava: Vágner – Prebsl, Náprstek (61. Kordiak), Behenský, Brejcha, König, Šimoník, Veliký (52. Váňa), Višinský (36. Horský), Langhamer, Málek

Také výběr U14 čeká souboj o prvenství v rámci celé republiky. Zápas se hraje také ve středu 14. 6. na hřišti Aritmy Praha, výkop je v 10:15. Soupeřem bude tentokrát Sigma Olomouc.

U13: Třetí žákovský titul pro Slavii

Také v kategorii U13 vyhrála svou soutěž Slavia s velkým náskokem. Sešívaní získali o devět bodů více než druhé České Budějovice a o jedenáct více než třetí Sparta. Do České ligy žáků nastupoval kromě týmu U13 trenéra Ondřeje Jury také tým U12 pod vedením trenéra Martina Hladíka.

U12: Slavia na čtvrtém místě

V nejmladší žákovské kategorii U12 obsadila Slavia čtvrté místo. Do velkého počtu utkání zasáhli také hráči mladší kategorie U11, pro které byla střetnutí proti starším soupeřům cennou zkušeností do budoucna.

Po A-týmu mužů a žen tedy přidaly další tituly tři žákovské týmy. Všem týmum gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články