Špatně jsme se rozhodovali na útočné polovině | SK Slavia Praha
Více

Špatně jsme se rozhodovali na útočné polovině

Slavia nevyužila zaváhání Plzně a v Edenu také prohrála. „Mohli jsme se přiblížit, ale musíme se koukat sami na sebe a podávat dobré výkony. Se Zlínem to nebyl výkon někoho, kdo by mohl pokukovat po titulu,“ mračil se po utkání trenér Jindřich Trpišovský.
Slavia doma prohrála se Zlínem, když inkasovala branku samém závěru. „Utkání jsme neodehráli dobře, ztratili jsme ho v pohybu, Zlín byl všude o krok dřív. Byl to náš nejhorší pohyb ze všech utkání, a to od první do devadesáté minuty. Zlín měl odražené míče ve středu hřiště, líp se dostával na balon. Z první šance jsme opět dostali gól a museli jsme dotahovat. To se nám sice podařilo, náš výkon ale nesplňoval žádné parametry, do šancí jsme se dostali jen silou vůle a neproměnili jsme je,“ popisoval průběh utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Sešívaní byli v závěru sami blízko vstřelení gólu. „V devadesáté minutě jsme mohli dát po standardce gól do prázdné, místo toho přišel brejk soupeře a prohráli jsme 1:2. Dokumentovalo to vývoj zápasu, špatně jsme se rozhodovali na útočné polovině,“ dodal trenér.

Obdržený gól z úvodu zápasu na psychiku mužstva podle Jindřicha Trpišovského velký vliv neměl. „Když se to stane v úvodu, máte dlouhou dobu s tím něco udělat. Nicméně opakuje se nám, že z první akce soupeře dostaneme gól buď po individuální chybě nebo souhře okolností. Nejdou nám vstupy do zápasu, místo vytvoření tlaku, aby soupeř nevěděl, kam skočit, ho posadíme na koně,“ mrzí trenéra.

„Dostáváme branky po standardkách, po rohu, po autu. Situaci jde předejít komunikací a organizací hry na hřišti. Když dáme gól, jde náš výkon nahoru. Zatím se nám dařilo zápasy otáčet, ale je to v lize těžké,“ uvědomuje si.

Současně se musí potýkat s rozsáhlou marodkou. „Od prvního kola nikdy nemůžeme hrát v sestavě, kterou chceme. Dařilo se nám využívat široký kádr, ale tentokrát to nevyšlo. Máme málo stranových hráčů, proto musejí ostatní hrát i na jiných pozicích. Zmrhal je dlouhodobě mimo, pak máme Stocha, nebo alternují na křídle jiní hráči,“ popisoval.

„Je problém, že každý zápas saháme do obrany a stoperské dvojice. Pak je to hodně znát. Vracel se Sýkora, Pokorný hrál místo Deliho. Celý týden jsme něco nacvičovali a museli v den zápasu dělat změnu. Nebyli jsme schopní předat záložníkům dobrý míč, vázla nám rozehra odzadu,“ dodával.

O poločase šel ze hry Ruslan Mingazov. „Tentokrát nehrál dobře, neplnil, co jsme chtěli. Na lavičce už ale nebylo křídlo, jen Tecl a Sobol. Reagovali jsme na dění na hřišti. Chtěli jsme dalšího soubojového hráče do vápna. A kvůli zdravotnímu stavu Sýkory střídal on a na levého beka se pak přesunul Bořil. Do hry jsme chtěli dostat Necida i Tecla, proto jsme střídali takhle,“ objasňoval trenér.

Druhou půli naopak odehrál Pavel Bucha. „Nepředvedl špatný výkon, přinesl víc pohybu, je to jeho čtvrtý ligový start a není jednoduché jít do zápasu, který se takhle vyvíjí. Nemůžeme si myslet, že on bude zápas otáčet, to na sebe musí vzít jiní. Uvidíme na konci jara, hráči hrají o to, aby zde zůstali nebo měli nějakou pozici. Bude záležet, jak využije prostor, který dostane.“

Jak je na tom kádr po zdravotní stránce? „Sýkora trénuje s týmem od pondělí, po pauze naskočili i Mingazov a Pokorný. Den před zápasem se zranili dva hráči, Deli v posledním kopu na tréninku. Hromada si přivezl z reprezentace virózu, ale už trénoval s kondičním trenérem a v pondělí se připojí k týmu. Zmrhalovo zranění je dlouhodobější, Mick van Buren a Muris Mešanovič jsou mimo do konce sezony. Chyběl nám i Danny, který byl vykartovaný,“ vyjmenovával Jindřich Trpišovský nucené absence.

V sobotu ztratila i první Plzeň. „Mohli jsme se přiblížit, ale musíme se koukat sami na sebe a podávat dobré výkony. Takováto ztráta v domácím prostřední nemůže nastat. Naše výkony nejsou takové, musíme proměňovat šance a nedostávat góly. Se Zlínem to nebyl výkon někoho, kdo by mohl pokukovat po titulu,“ říká Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články