Slávistky vezou tři body z Hradce | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vezou tři body z Hradce

Praha - Fotbalistky Slavie pokračují ve vítězné sérii a v dalším ligovém kole si připsaly vysokou výhru 9:1 v Hradci. Po dvou brankách skórovaly Skálová a Budošová. Slávistky jsou v této sezóně stále neporaženy.
Slávistky po postupu v Lize mistryň zavítaly do Hradce, kde od úvodních minut potvrzovaly roli favorita. Jenže na vedoucí branku si musely počkat, měly několik náznaků, ale řada centrů nenacházelo adresáta. Až v 15. minutě Cahynová přenesla hru, Veselá se uvolnila a křížnou střelou překonala brankářku. Hradec mohl zahrozit o dvě minuty později ze standardní situace, Danielková však trefila jen zeď. Velkou šanci nevyužila Krejčiříková, kdy trefila brankářku z pár kroků po centru Necidové. Ve 24. minutě po rychlém přenesení hry poslala Chlastáková před branku přízemní centr a Jarchovská měla jednoduchou pozici. Pak slabou střelu Cahynové brankářka vyrazila. Ve 35. minutě po faulu na Jarchovskou proměnila penaltu Chlastáková.

Do druhého poločase se prostřídalo, ale v 50. minutě přišlo varování, když se po zkrumáži prosadila Valentová. Holky to naopak povzbudilo a po minutě centrovala do vápna Veselá a na zadní tyči hlavičkovala pod břevno Dědinová. A začalo to padat, po dalším centru Veselé hlavičkovala přesně k tyči Skálová. Právě do vápna nyní chodilo velké množství a hradecká obrana se dostávala stále více pod tlak. V 62. minutě šikovně poslala do malého vápna míč Svitková, důrazná dvojice Skálová - Divišová zajistila následně branku, když obránkyně odkopla do Divišové, od které pak skončil míč v síti. Během krátké chvíle se dvakrát prosadila Budošová, když po každé střílela přesně z voleje bez přípravy. A po hezkém průniku Dědinové přidala druhou branku Skálová. Slávistky tak splnily povinnost a připsaly si další vysokou výhru.

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha ženy 1:9 (0:3)

Branky: 2x Budošová, 2x Skálová, Dědinová, Jarchovská, Veselá, Chlastáková, Divišová

Slavia: Sladká, Sedláčková, Budošová, Chlastáková, Dědinová, Veselá, Cahynová, Krejčiříková, Pěničková, Jarchovská, Necidová

Hradec: Pospíšilová, Hýlová, Novotná, Svobodová, Miklová, Plzáková, Danihelková, Antalíková, Mikysková, Červeňáková, Vítková

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články