Slávistky podlehly Wolfsburgu 0:5 | SK Slavia Praha
Více

Slávistky podlehly Wolfsburgu 0:5

Ve čtvrtfinále Ligy mistryň prohrály slávistky první venkovní zápas s Wolfsburgem 0:5. Silný protivník měl velkou převahu, nejblíže ke skórování byla Divišová.
Čtvrtfinále Ligy mistryň, do kterého se ženy Slavie probojovaly podruhé v historii, jim přisoudilo silného soupeře. A Wolfsburg od začátku prokazoval svou kvalitu. Rychlá kombinace, kvalitní první dotek a minimum chyb. Slávistky to měly těžké, většinou se bránily a od začátku přicházely nebezpečné situace. Z první větší šance domácí vstřelily branku, ve 12. minutě poslala dlouhý pas Goesslingová, nabíhající Harderová po zpracování zamířila do vápna a z poměrně velkého úhlu prostřelila Votíkovou. Než stihl hlasatel oznámit jméno autorky gólu, padla další branka. Z levé strany dostala zpětnou přihrávku Hansenová a s přehledem usměrnila míč k tyči. Těžký úder zamával s psychikou slávistek, ale nezbývalo, než dál bojovat.

Ve 24. minutě měla další střelecký pokus Hansenová, Votíková její střelu nadvakrát zneškodnila. Do útoku se slávistky moc nedostávaly, dvakrát mohla směrem k brance postupovat Kožárová, ale pokaždé ji domácí obránkyně obrala o míč. Z jediného rohu se málem ke střele dostala Divišová, bohužel jí střela nesedla. Dlouhotrvající tlak domácích slávistky neubránily a potřetí inkasovaly. Ve 39. minutě prošla přihrávka vápnem ke Gunnarsdóttirové, která technickou střelou vymetla pravou šibenici.

Druhý poločas pokračoval velkou převahou Wolfsburgu, Slavii několikrát podržela brankářka Votíková, když lapila dva samostatné průniky. Domácí hráčky zkoušely také více střílet ze střední vzdálenosti, ale moc úspěšné nebyly. Ve svých dalších průnicích pak nevyřešily dobře finální přihrávku. V 58. minutě předvedla technickou střelu Harderová a přelobovala bezmocnou gólmanku Votíkovou. Největší šanci si slávistky vypracovaly v 76. minutě po rohovém kopu Svitkové, kdy na zadní tyči hlavičkovala Divišová do protipohybu brankářky Schultové, ta ale předvedla skvělý reflex a jistému gólu zabránila. V závěru zápasu ještě zvýšila Pajorová, když zblízka usměrnila mezi tyče přihrávku Kerschowskiové.

Odveta v Edenu je na programu ve středu 28. 3. od 18 hodin. Přijďte povzbudit slávistky a podívat se na kvalitní německý tým.

VfL Wolfsburg - SK Slavia Praha 5:0 (3:0)
Branky: 12. a 58. Harderová, 13. Hansenová, 39. Gunnarsdóttirová, 85. Pajorová
Sestava Wolfsburg: Schultová - Blässevová, Fischerová, Goesslingová, Maritzová - Dickenmannová (57. Jakabfiová), Poppová, Gunnarsdóttirová, Hansenová (80. Pajorová)- Wullaertová (65. Kerschowskiová), Harderová
Sestava Slavia: Votíková - Chlastáková (80. Dědinová), Bartovičová, Pincová, Bartoňová - Divišová, Svitková, Szewieczková, Krejčiříková (67. Pěničková), Jessen - Kožárová (84. Necidová)

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články