Slávistky dnes vstoupí do čtvrtfinále Ligy mistryň | SK Slavia Praha
Více

Slávistky dnes vstoupí do čtvrtfinále Ligy mistryň

V zimní přestupovém období se v týmu slávistických žen objevila zahraniční posila. Tou se stala reprezentantka Islandu a účastnice mistrovství Evropy Sandra Maria Jessen. Sympatická třiadvacetiletá ofenzivní hráčka, která může působit na hrotu i na křídle, přišla na hostování do května také proto, aby pomohlo sešívaným ve čtvrtfinále Ligy mistryň. A to začíná právě dnes!
Sandro, v jakém věku a kde jste začínala svou fotbalovou kariéru?
„Začínala jsem zhruba v osmi letech v Thór. Jako dítě jsem zkoušela všechny možné sporty a přiznám se, že mě nenapadlo, že by zrovna fotbal mohl být něco pro mě. Bratři, kteří oba fotbal hráli, mě neustále přemlouvali, ať to zkusím a dám tomu šanci, a tak jsem je poslechla. A dnes jim můžu rozhodně poděkovat, protože fotbal je můj život. Kromě hraní samotného jsem se v posledních letech začala částečně věnovat i trénování malých dívek kategorie přípravky.“

Máte zkušenosti ze zápasů národního týmu, byla jste na posledním EURU, jak se těšíte na zápas čtvrtfinále Ligy mistryň?
„Čtvrtfinále Ligy mistryň je pro mě velká výzva, stejně tak celý tým se na něj velmi těší. Je to prestižní, nedá se to srovnat s utkáním v národním týmu, protože to je něco jiného, tahle soutěž je vrchol na klubové úrovni a věřím, že přesto, že nás čekají velmi těžká utkání, dáme do toho všechno, abychom uhrály dobrý výsledek a popraly se o postup.“

Soupeře z Wolfsburgu znáte nejen ze svého působení v Bundeslize, ale v dresu národního týmu jste si zahrála proti dánské útočnici Pernille Harder, naopak Sara Bjork Gunnarsdotir je kapitánkou Islandu. Jak by se měla Slavia na dvojzápas s německým týmem připravit?

„Díky mému působení v Leverkusenu jsem měla možnost proti Wolfsburgu hrát a vím, jak hrají. Mají tým složený ze skvělých hráček z celého světa, kromě zmíněné dvojice jsou v jejich kádru reprezentantky Německa, Švédska, Švýcarska, tedy ze všech fotbalových velmocí. Co se týče Pernille Harder, myslím, že jsem díky trenérovi národního týmu měla možnost dobře nastudovat její hru a věřím, že dokážeme přijít na to, jak jí zastavit. Abychom uhráli dobrý výsledek musíme se soustředit na velmi dobrou defenzívu a zavírání volných prostorů.“

V Praze jste od ledna. Jak se cítíte v novém týmu, co můžete prozatím říct o spoluhráčkách a jak se vám líbí v Praze?
„Můžu říct, že od prvního dne se cítím velmi dobře. Celý tým mě přijal s otevřenou náručí a každý den mi pomáhají, abych se vyvíjela jako hráčka a jako člověk. Právě díky tomu jsem tu šťastná a jsem ráda součástí tohoto týmu. Máme dobrého týmového ducha ,a to je také velmi důležité, protože je to pak poznat na hřišti. Jedním z důkazů, že to tady funguje je mimo jiné fakt, že za tu chvíli, co jsem tu, už mi stačily spoluhráčky vymyslet asi čtyři až pět přezdívek. Většinou mi říkají Sandra, protože se prozatím nechytly pokusy jako Es, Sunny nebo Olaf, což je sněhulák z kresleného filmu, protože jsem z Islandu (úsměv). V Praze žiju prozatím dva měsíc a do tohoto města jsem se opravdu zamilovala. Město je nádherné a lidé jsou milí.!

Čtvrtfinále Ligy mistryň je pro slávistiky vrchol sezony. Na co byste pozvala fanoušky?
„Chtěla bych vyzvat každého fanouška Slavie, aby nás přišel podpořit na utkání s Wolfsburgem. Bude pro nás velmi důležité, když ucítíme za zády jejich podporu v co možná největším počtu a budou pro nás dvanáctým hráčem! Za celý tým můžu říct, že my na hřišti necháme všechno.“



Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Trenérem roku Trpišovský, stříbra Juráska a Lukášové

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články