Slávisté se sešli poprvé v novém roce | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se sešli poprvé v novém roce

PRAHA – Po pondělním poledni se slávisté poprvé sešli k tréninku v novém roce 2017. Trenérovi Šilhavému se na úvodním srazu hlásilo 25 hráčů.
Ke Slavii se v novém roce nepřipojila africké dvojice Deli – Ngadeu, protože se oba se svými reprezentacemi připravují na za nedlouho začínající Pohár afrických národů. Emmanuel Antwi se z Ghany vrátí v pátek a následně se připojí k juniorce.

Důležitou zprávou je, že se nikdo po vánoční dovolené nevrátil s vážným zraněním. „Akorát Jirka Bílek a Pepa Hušbauer mají lehčí problémy, ale to bude během chvíle pořádku,“ vysvětlil trenér
Jaroslav Šilhavý. K týmu se připojil i Levan Kenia, který se na podzim léčil v Německu. Jeho stav mu ale ještě nedovoluje naplno se zapojit do tréninku. „Do Číny s námi nepoletí,“ komentoval trenér stav gruzínského fotbalisty.

Realizační tým přivítal na odpoledním tréninku i čtyři posily, jejichž příchod byl oznámen během prosince. „Brankáře Přemysla Kováře dobře známe, vyhlédli jsme si ho nejen kvůli fotbalové kvalitě, ale i kvůli charakteru. Michael Lüftner je stabilním hráčem reprezentace do 21 let. Marko Alvir na mě působí velice pozitivně, za vše hovoří jeho mentalita, kdy prohlašuje, že přišel vyhrát titul a hrát základní skupinu pohárů, sebevědomí mu nechybí a věřím, že ho předvede i na hřišti, kde bude posilou. Per–Egil Flo je zkušenější kluk, věřím, že jako správný seveřan tlak, který nás na jaře čeká, ustojí,“ charakterizoval slávistický kouč nové tváře v týmu.

Do přípravy nyní nezasáhnou dva defenzivní hráči, Simon Deli a Michael Ngadeu Ngadjui, kteří se s reprezentací Pobřeží Slonoviny, respektive Kamerunu, připravují na Africký pohár. „Oběma klukům přeji úspěch, samozřejmě bych byl ale rád, kdyby tady už byli s námi. Finále Afrického poháru se hraje 5. února, je tedy možné, že se k nám připojí až v únoru,“ pokračuje trenér.

Do středy bude mužstvo trénovat v Edenu, ve čtvrtek odpoledne hráči odletí na čínský ostrov Hainan, kde je čeká kondiční příprava. „Pro hráče bude prostředí příjemné vzhledem k teplotám okolo 24 stupňů, klimatické podmínky jsou příznivé pro trénink. Přírodní tráva je samozřejmě neporovnatelná s umělou trávou v České republice,“ těší se trenér.

Ještě před odletem do Číny by mělo dojít ke změnám v kádru. „Bude záležet i na tom, jestli ještě někdo přijde, na to je navázáno, zda někdo odejde. Může se stát, že za námi ještě někdo přiletí do Číny. Poletí s námi i obránce Vojtěch Mareš z dorostu,“ doplnil trenér.

Z Číny se A–tým vrací 17. ledna, 21. ledna odehraje dvě přípravná utkání na umělé trávě v Edenu proti Vlašimi a Viktorii Žižkov, 26. ledna přivítá v Edenu Příbram a Ružomberok. 29. ledna odlétají slávisté na herní soustředění na jih Španělska, ze kterého se vrací 9. února a budou se v domácích podmínkách připravovat na první jarní ligový zápas proti Jihlavě 18. února.

Aktuální kádr Slavie:

Brankáři:
Jiří Pavlenka, Přemysl Kovář, Martin Otáhal

Obránci:
Jan Mikula, Tomáš Jablonský, Jan Bořil, Jiří Bílek, Michal Frydrych, Per-Egil Flo, Lüftner Michael

Záložníci:
Jaroslav Mihalík, Jaromír Zmrhal, Levan Kenia, Antonín Barák, Jasmin Ščuk, Josef Hušbauer, Tomáš Souček, Dušan Švento, Ruslan Mingazov, Gino van Kessel, Marko Alvir

Útočníci:
Milan Škoda, Muris Mešanovič, Mick van Buren, Lukáš Železník

Simon Deli a Michael Ngadeu se připravují s týmem Pobřeží Slonoviny, respektive Kamerunu na Pohár afrických národů. Emmanuel Antwi se z Afriky vrátí v pátek a následně se připojí k juniorce. Brankář Josef Řehák by měl odejít na hostování.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články