Slávisté se připravují na poslední domácí zápas roku | SK Slavia Praha
Více

Slávisté se připravují na poslední domácí zápas roku

PRAHA/EDEN – Slávisty čeká v neděli poslední domácí ligový zápas v roce 2014. 23. listopadu přivítá tým Miroslava Beránka v Synot Tip Areně v Edenu v rámci 15. kola SYNOT ligy Hradec Králové. Utkání začíná v 18:00.
Sešívané čeká formálně poslední podzimní utkání, za týden v Ostravě se bude hrát jarní předehrávka. „Rádi bychom se rozloučili s našimi fanoušky vítězstvím. Víme ale, že Hradec teď dvakrát po sobě nedostal gól. S Libercem hrál 0:0, také s Plzní v poháru branka nepadla. Musíme být obezřetní a efektivní,“ má jasno před nedělním duelem trenér Slavie Miroslav Beránek.

Slávisté potřebují získat minimálně ještě tři body, aby splnili podzimní požadavek od vedení klubu. Navíc se naposledy představí před vlastními fanoušky a každá výhra znamená ve vyrovnané tabulce posun vzhůru. „Souhlasím, myslím, že všichni hráči i my víme, o co hrajeme. Jsem rád, že se všichni vrátili z reprezentací a všichni jsou zdraví. Těší mě, že můžeme kromě dlouhodobých marodů Mičoly, Vyhnala a Berkovce využít kompletní kádr,“ pokračuje trenér, který se ale bude muset navíc obejít bez vykartovaného Alda Baéze.

„Aldo má osm žlutých karet, s tím se nedá nic dělat. Měli jsme dva týdny na to, abychom se na to připravili. Myslím, že jsme se chystali svědomitě, ale to ukáže to až nedělní zápas,“ vysvětluje trenér absenci svého klíčového záložníka.

Dalším stabilním článkem slávistické sestavy je Milan Černý, který bude chtít společně se svými spoluhráči vybojovat tři body. „Těšíme se na zápas hodně, bude to pro nás důležitý zápas, protože ho chceme vyhrát,“ říká Milan Černý, který ale zároveň upozorňuje, že poslední místo Hradce Králové v tabulce SYNOT ligy může být matoucí.

„Hradec není tak špatný tým na to, kolik má bodů. Asi by jich měl mít. Jak jsme viděli nejen na videu, tak šancí mají hodně. Navíc teď uhráli dobré výsledky s Libercem i s Plzní,“

„Chtěli bychom nějaké ty ztráty bodů odčinit. Nejlépe už teď s Hradcem. Samozřejmě víme o tom, že pokuty hrozí, ale musíme se soustředit na náš výkon a zvítězit. Během reprezentační pauzy jsme dobře potrénovali, v tom prvním týdnu jsme měli těžší tréninky, tento týden už se připravujeme na Hradec,“ přiblížil Milan Černý program A-týmu během posledních dvou týdnů.

Další záložník Vukadin Vukadinovič si pochvaluje, že po čtrnáctidenním tréninkovém cyklu čeká sešívané v neděli konečně zápas. „Máme za sebou dva týdny dlouhou reprezentační přestávku, takže se na další ligové utkání hodně těšíme. Navíc hrajeme naposledy doma v Edenu, takže doufám, že vyhrajeme a potěšíme fanoušky,“ přeje si před nedělním duelem srbský záložník.

Slávisté vědí, že musíme na podzim získat aspoň 21 bodů, ale nesvazuje jim to nohy. „Na ultimátum moc nekoukáme, chceme se prosadit naší hrou, kterou bychom se rádi prezentovali i v neděli. Máme za sebou čtyři zápasy bez prohry, takže doufám, že to potvrdíme domácí výhrou,“ dodává krajní hráč.

Jaký bude Hradec Králové soupeř? „Určitě nepříjemný. V zápase neznamená vůbec nic, že jsou poslední a mají jen sedm bodů. Koukali jsme na video, viděli jsme, že mají při zápasech hodně šancí. Navíc teď remizovali v poháru s Plzní, takže to určitě nebude jednoduchý zápas,“ zakončil Vukadinovič před nedělním duelem.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články